Android Auto aangekondigd op Google I/O

Op Google I/O 2014 in San Francisco heeft Google; Android Auto aangekondigd. Een belangrijke feature uit Android Auto is dat de bediening compatible is met de knoppen op het stuur van de auto.

Android Auto is vandaag tijdens de ontwikkelaarsconferentie Google I/O gelanceerd in San Francisco. Diverse autofabrikanten gaan ondersteuning bieden voor deze technologie. De technologie wordt aangestuurd door de op Android L draaiende smartphones. Android Auto geeft gebruikers informatie die ze tijdens het rijden nodig hebben. Het draait hierbij om navigatie, muziek en de communicatie.

In een oogopslag geeft Android Auto in vijf kaarten de benodigde informatie. Google Now komt voortdurend terug in Android Auto en laat zich voor een groot deel bedienen middels spraakbesturing. Wanneer de ondersteuning het toelaat kan de gebruiker een bericht bijvoorbeeld beantwoorden met de knoppen op het stuur en spraakbesturing. 25 grote autofabrikanten hebben al een samenwerking gesloten met Google voor Android Auto.

Android Auto zal eind dit jaar op de markt gebracht worden.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel