Google test Google Assistent in het Nederlands (screenshots)

De eerste tests van Google voor de Nederlandstalige versie van Google Assistent zijn begonnen. DroidApp ontving verschillende screenshots. Komt Google dan definitief binnenkort met de eigen assistent naar ons land?

Google Assistent in Nederland

Google Assistent, ook wel Google Assistant genoemd, maakt eindelijk zijn weg naar ons land. Enige tijd geleden werd bekend dat Google op zoek was naar beta-testers, en nu hebben beta-testers toegang tot de Nederlandstalige versie.

Je hoeft voortaan vragen over het weer, de beste restaurants en andere vragen niet meer in het Engels te stellen. Gebruikers kunnen nu in het Nederlands Google Assistant gebruiken, maar een gebruiker die anoniem wil blijven, laat weten dat ontwaken middels ‘OK Google’ nog niet werkt. Google Assistent wordt op dit moment dus getest. Het gaat om een besloten test, waarbij het niet (meer) mogelijk is je aan te melden.

De stap van Google Assistent in het Nederlands is een erg goede ontwikkeling. We hopen dat Google de functionaliteit snel breed beschikbaar stelt. Hopelijk komen dan ook apparaten zoals Google Home officieel naar Nederland.

Update: in juli konden we exclusief de stem van de Nederlandse assistent laten horen.

Lees ook

Reageer op dit artikel