Beta-testers kunnen Nederlandse taal in Google Assistant proberen

Google is begonnen met het beschikbaar stellen van een beta-programma voor de Nederlandse taal in Google Assistant. De digitale assistent is al lange tijd beschikbaar, maar kan nog niet overweg met de Nederlandse taal. Dat moet dit jaar veranderen.

Beta-test voor Nederlandse taal

De Nederlandse taal wordt nog altijd niet ondersteund in de ‘slimme’ assistent van Google. Google Assistant zal volgens Google zelf wel dit jaar uitgebreid worden met tal van nieuwe talen, waaronder Nederlands. Wanneer dit gaat gebeuren is nog niet bekend gemaakt, maar wel is inmiddels de beta-test gestart.

Google Assistant Nederlands test

Lokale Gidsen, mensen die meehelpen met het up-to-date houden van Google Maps, hebben nu de kans gekregen om zich aan te melden voor de test. Hierbij wordt gesteld dat informatie hierover niet naar buiten gebracht mag worden. Dat is toch niet helemaal gelukt. De test zelf is nog niet uitgerold, alleen de aanmelding is begonnen.

Niet iedere gebruiker wordt uitgenodigd voor het deelnemen aan de test. Er is ook geen mogelijkheid om jezelf aan te melden. Indien je Local Guide bent, bestaat de mogelijkheid dat je hiervoor uitgenodigd wordt.

Update: inmiddels heeft DroidApp de hand weten te leggen op screenshots van de Nederlandse versie.

Lees ook

Reageer op dit artikel