Nederlandstalige Google Assistent komt binnen enkele maanden

Eindelijk, we hebben er lang op moeten wachten, maar Google komt officieel met haar assistent naar Nederland. De Nederlandse taal wordt nu officieel toegevoegd. Er verschenen al eerder aanwijzingen, nu is het definitief.

Google Assistent in het Nederlands

Google Assistant is de spraakgestuurde assistent van Google. Nu heeft Google in een officieel bericht officieel bekend gemaakt dat Google Assistent naar Nederland komt, en wel binnen enkele maanden.

Volgens Rachid Fine, woordvoerder van Google Nederland, is het bedrijf nu bezig met de laatste Nederlandse lessen en kan het daarna toegevoegd worden aan Android. In de afgelopen tijd werden al meerdere keren hints gegeven naar de Nederlandse ondersteuning. Nu is het dus definitief.

Tevens bevestigt Google te werken aan nieuwe functies voor de assistent; routines en locatiegebaseerde herinneringen. Nederlands is overigens niet de enige taal die wordt toegevoegd op korte termijn. Ook de onderstaande talen worden toegevoegd;

  • Binnen enkele maanden: Deens, Nederlands, Hindi, Indonesisch, Noors, Zweeds en Thai.
  • Daarna volgen andere landen; in totaal meer dan 30 nieuwe talen. We kunnen hierbij bijvoorbeeld denken aan Arabisch, Turks of andere talen die door een grote groep mensen gesproken wordt.

Lees ook

Reageer op dit artikel