Google Assistent: mannelijke stem nu beschikbaar in Nederland: zo klinkt ‘ie

Google Assistent heeft een nieuwe stem toegevoegd aan de Nederlandse versie van de slimme assistent. Vanaf nu wordt een update uitgerold waarbij de gebruikers gebruik kunnen maken van een mannelijke stem.

Mannelijke stem in Google Assistent

Google voert met regelmaat verbeteringen door in de Google Assistent en ook vandaag is dat het geval. Voor de Nederlandstalige versie heeft het bedrijf de mannelijke stem toegevoegd. Hiermee komt het aantal beschikbare stemmen in de assistent op twee. Tot nu toe kon je de Google Assistent alleen gebruiken met een vrouwelijke stem.

Samen met de Nederlandse Assistent zijn er voor in totaal negen talen een tweede stem toegevoegd. Het gaat hierbij ook om een tweede stem voor Duits, Noors, Italiaans, Frans, Japans, Koreaans, Engels (India) en Engels (Verenigd Koninkrijk). Alle nieuwe stemmen zijn gemaakt met DeepMind WaveNet techniek. Dit zorgt ervoor dat de stem in de Google Assistent net zo klinkt als een ‘echt’ persoon. Google geeft je de mogelijkheid om de stem te veranderen in het menu. Hierbij kies je niet een geslacht, maar kies je voor een kleur; bijvoorbeeld oranje of rood. Er wordt dus geen gender aan gekoppeld in de naam.

Google Assistent stem

Instellen

Je kunt bij de instellingen van de Google-app, bovenin beeld op de drie puntjes tikken. Vervolgens ga je naar Instellingen > Google Assistent > tabblad Assistent > Assistent-stem.

De nieuwe stemmen in Google Assistent worden vanaf vandaag uitgerold. In de komende dagen moet de mannenstem in Google Assistent voor iedereen beschikbaar zijn. Het kan dus even duren voordat iedereen er gebruik van kan maken. In onderstaande video kun je de mannelijke stem van Google Assistent horen.

Lees ook

Reageer op dit artikel