Google-app en Google Assistent krijgen donker thema uitgerold

Google is deze weken druk bezig met het uitrollen van een donker thema voor verschillende apps. Na Gmail en de Google Play Store is het nu de beurt aan de Google Assistent op je Android-toestel, samen met de Google-app zelf.

Google Assistent met donker thema

In de afgelopen tijd heeft Google verschillende applicaties voorzien van een donker thema. Zeker met de grootschalige uitrol van Android 10 in het vooruitzicht, worden apps klaargestoomd voor de nieuwste Android-versie. In deze Android-versie is namelijk een systeembreed donker thema verwerkt. Dan is het wel handig als zo veel mogelijk (eigen) apps hiermee kunnen werken.

Google Assistent donker thema

Afgelopen week schreven we over het donkere thema in Gmail en gisteren schreven we over de donkere modus in de Play Store. Nu is een derde app in korte tijd aan de beurt. Verschillende gebruikers melden dat zij de donkere modus nu ook in de Google Assistent kunnen gebruiken. Als eerst lijkt deze functie uitgerold te worden naar de gelukkige bezitters van een toestel met Android 10. Echter zou ook al op enkele Samsung-toestellen de nieuwe thema-optie aangeboden worden.

Google app dark theme

De donkere versie van de Google-app is al sinds enige tijd in ontwikkeling. De eerste berichten over het dark theme gaan al rond sinds april. Nu is Google dus klaar voor een brede uitrol. Ook de verschillende onderdelen van kaarten in zoekoverzichten passen zich qua kleur aan, aan het donkere thema.

Google app donkere modus

Instellen

Wanneer de optie voor jou beschikbaar is, zie je deze terug in de Google-app, bij instellingen > algemeen > thema. Je kunt hierbij kiezen uit drie opties; light, dark en systeem-keuze. Bij die laatste optie past het kleurenpalet zich aan, aan het thema welke je op je toestel hebt gekozen.

Google
Google
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel