Google Play Store krijgt donker thema (screenshots)

Steeds meer Google-apps krijgen een donkere modus. Gisteren zagen we Gmail met een donker thema, nu is de Google Play Store op Android-apparaten aan de beurt. In de screenshots zien we wat Google hiermee van plan is.

Play Store in het donker

Meerdere Google-apps zijn al voorzien van een donker thema. Dit past bij de visie van Google; in Android 10 zal namelijk een systeembreed donker thema terug te vinden zijn. Hiermee kan bij alle (ondersteunende) apps het licht uitgeschakeld worden. In de Gmail app zagen we gisteren al het donkere thema terug. Nu heeft Google ook een update klaarstaan voor de Play Store app waarbij het donkere thema wordt doorgevoerd.

In een eerdere stap werd het groen al verwijderd uit de app. De reden daarvan lijkt nu nog wat logischer; Google was al bezig met de voorbereiding van een donkere modus voor de Play Store. Groen met zwart ziet er in de Play Store namelijk niet uit. Door het groen in de witte interface weg te halen, ontstaat meer consistentie. Hoewel het gaat om een donkere modus is de kleur eerder donkergrijs dan zwart. Het oogt helemaal erg netjes en we zien een wat groenige accentkleur.

Google rolt het donkere thema uit via een server-side update. Het is dus niet zo dat je deze modus zelf kunt forceren, helaas. Wanneer beschikbaar, vind je in het menu met instellingen een toggle terug waarmee je een ander thema kunt gebruiken. In de toekomst zullen alle Android-gebruikers het donkere thema in de Google Play Store kunnen gebruiken, maar wanneer dit voltooid is, is niet bekend. De huidige screenshots zijn gemaakt op een Pixel 2 met Android 10.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel