Google Play Store gaat apps aanbevelen via notificaties

Google test een nieuwe functie waarbij gebruikers app-aanbevelingen krijgen middels een notificatie. Bij verschillende gebruikers is deze functionaliteit inmiddels beschikbaar.

App-aanbevelingen via notificatie

Sinds enige tijd vinden we in de Google Play Store de optie terug om meldingen te bekijken in de Android-applicatie. Hier kun je bijvoorbeeld de meldingen terugvinden van apps waar je je een pre-order voor hebt geplaatst, of ongebruikte apps te verwijderen. Nu wordt daar een optie aan toegevoegd; aanbevelingen voor apps.

Google Play Store aanbeveling notificatie

Google is bezig met het uitsturen van notificaties met app-aanbevelingen. In de notificatie staat bijvoorbeeld de tekst dat ze apps op een rij hebben gezet om notities te maken. Wanneer op de melding getikt wordt, kom je automatisch terecht in het meldingenvenster, waar je dan ook weer door kunt klikken naar de app-sectie.

Google Play Store aanbeveling notificatie

Google wil met de vernieuwingen in de Play Store apps onder de aandacht brengen. Onbekend is waarop de notificaties worden gebaseerd. Kijken ze naar geïnstalleerde apps of zoekopdrachten? Wij zien bijvoorbeeld de notificaties met apps voor videobellen, en dat zijn nou precies apps die ik nooit gebruik. Dat kan een reden wellicht zijn.

DroidApp - Android nieuws
DroidApp - Android nieuws
Ontwikkelaar: Apps byLuke
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel