‘Huawei wil samenwerken met Aptoide als vervanging Play Store’

Huawei zou begonnen zijn met het voeren van onderhandelingen met een partij die een alternatief kan zijn voor de Google Play Store. De gesprekken zouden samen met Aptoide plaatsgevonden hebben.

Aptoide als vervanging Play Store

Zondag werd bekend dat Huawei op de zwarte lijst werd gezet van de VS. Amerikaanse bedrijven mogen daardoor geen zaken meer doen met Huawei. Dinsdag werd bekend dat de sancties werden verlicht. Toch is het onzeker wat er na de drie maanden verlichte sancties gaat gebeuren. Het kan zijn dat het met een sisser afloopt, maar het kan ook erger worden voor Huawei en Honor.

Eerder al werd duidelijk dat Huawei een eigen OS heeft ontwikkeld; Hongmeng, en deze zou uiterlijk begin 2020 beschikbaar moeten zijn. Echter is er nog een lange weg te gaan, maar Huawei zou hier serieus werk van maken. Volgens de bronnen kan dit besturingssysteem overweg met Android-apps.

Huawei AppGallery

AppGallery van Huawei

Bronnen melden nu dat Huawei gesprekken voert met Aptoide, een downloadwinkel voor bijvoorbeeld Android uit Portugal. Huawei heeft zelf al de eigen AppGallery, maar daarin zijn minder applicaties te vinden dan bij de Portugese dienst; Aptoide telt 900.000 applicaties. Het is onbekend in welk stadium deze onderhandelingen zich bevinden. Daarnaast is er nog een ander probleem; omdat Google de ondersteuning moet bieden voor Play Services, werken lang niet alle Android-apps op deze manier. Denk bijvoorbeeld aan Google Maps, YouTube en de Gmail-app.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen vanaf: 499,00 euro
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel