‘Huawei’s eigen Hongmeng OS krijgt ondersteuning Android-apps en komt in de herst’

De laatste dagen gaat het gerucht over een nieuw, eigen besturingssysteem steeds breder rond. De fabrikant zou na de ellende met de Verenigde Staten nu overwegen een eigen platform in te zetten, waarop ook Android-apps gedraaid kunnen worden.

Huawei’s alternatief voor Android

Gisteren werd bekend dat de VS de sancties voor Huawei weer verlicht. Het is goed mogelijk dat alle ellende rondom de zwarte lijst waarop Huawei zou staan, met een sisser afloopt. Toch houdt Huawei extra opties open  voor nieuwe toestellen. Google en Huawei gaven eerder samen al aan dat bestaande toestellen hun beveiligingsupdates blijven ontvangen.

Al jarenlang werkt de Chinese fabrikant aan een eigen OS, als mogelijk alternatief voor bijvoorbeeld Android. Dat dit geen gekke gedachte was, bleek van de week na alle commotie rondom het merk. De Verenigde Staten verbood Amerikaanse bedrijven om nog zaken te doen met bijvoorbeeld Huawei. Dit zorgde voor een enorme chaos en onduidelijkheid. Of het eigen mobiele platform van Huawei er definitief komt is niet met zekerheid te zeggen.

Huawei P20 Pro menu

Wel hebben bronnen aan Huawei Central gemeld dat het platform overweg zal kunnen met zowel smartphones, tablets, wearables en zelfs televisies. Eerder werd al gemeld dat het eigen besturingssysteem de naam Hongmeng zou krijgen. Of dit inderdaad het geval is, of dat dit een codenaam is, is niet bekend. Naar verluidt zou Huawei kunnen overwegen om dit OS als vervanger voor Android uit te brengen. Volgens de bron kan het nieuwe OS wel overweg met Android-apps en dat zou een interessante kwestie zijn.

Op zijn vroegst zou Huawei haar eigen OS in de herfst van dit jaar willen uitbrengen. Uiterlijk in de lente van 2020 zou het platform het licht moeten zien. Of deze berichten kloppen is niet duidelijk, maar dat Huawei met een eigen OS komt, is al eerder door Huawei bevestigd.

Lees verder: 7 vragen over de toekomst van jouw Huawei of Honor na breuk Google

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen vanaf: 499,00 euro
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel