Intel, Qualcomm en Broadcom staken leveringen aan Huawei

Chipfabrikanten Qualcomm, Intel en Broadcom staken hun leveringen aan Huawei tot nader order. Dat betekent nog meer slecht nieuws voor de Chinese smartphonefabrikant.

Na Google ook geen chips meer

Gisteravond werd het nieuws bekend dat de Android licentie met Huawei beëindigd, wat de gevolgen daarvan zijn voor nieuwe smartphones van Huawei is nog niet bekend. Bestaande telefoons zouden volgens een eerste reactie van Google nog blijven functioneren met Play apps en diensten. Een nieuw gerucht gaat nu de ronde dat ook diverse chipfabrikanten hun leveringen aan Huawei tot nader order hebben gestopt. Dat zou blijken uit interne berichten bij deze bedrijven.

Het staken van de leveringen brengt nieuwe problemen voor Huawei die de chips gebruikt in haar computer, laptop en server hardware. Daarmee raakt het ook de 5G-tak van Huawei, wat het effect zal zijn op de uitrol van 5G in Nederland en daarbuiten valt nu nog niet te voorspellen. Volgens Bloomberg zou Huawei sinds halverwege 2018 bezig zijn met het aanleggen van voorraden.

Vorige week stelde President Trump en de Amerikaanse regering een verbod in op het doen van zaken met Huawei. Volgens de president omdat het bedrijf met haar technologie een gevaar vormt voor de nationale veiligheid.

Bron
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel