De grote cameravergelijking: Huawei P30 Pro vs. Samsung Galaxy S10+

We hebben de afgelopen tijd enorm veel gehoord over de Samsung Galaxy S10(+) en Huawei P30 (Pro). Beide smartphones behoren momenteel tot de populairste high-end toestellen met Android. Allebei beloven ze de beste camera, maar welke heeft de beste?

Vergelijking Huawei P30 Pro – Galaxy S10+

DroidApp heeft de afgelopen tijd veel aandacht besteed aan dé twee high-end Android smartphones van deze tijd. We hebben het natuurlijk over de Samsung Galaxy S10+ en de Huawei P30 Pro. De specificaties en dergelijke liggen dicht bij elkaar en ontlopen elkaar nauwelijks. In de review, die je onderaan dit artikel kunt vinden, kun je alles tot in de details teruglezen.

In de reviews van de twee smartphones bespreken we ook de camera’s. Echter, zowel Samsung als Huawei beloven de beste camera. Dat willen we natuurlijk graag vergelijken en dat hebben we dan ook gedaan. Hieronder vind je een cameravergelijking tussen de Galaxy S10+ van Samsung en P30 Pro van Huawei.

De foto’s zijn geschoten in 4:3 beeldverhouding, in de automatische stand (tenzij anders aangegeven). De foto’s zijn niet nabewerkt; enkel verkleind zodat we  zonder dat de pagina enorm traag wordt, ze naast elkaar kunnen zetten.


Fotovergelijking Huawei P30 Pro - Samsung Galaxy S10 1

Foto 1

We zien duidelijke verschillen bij foto 1. Links zien we duidelijkere details bij het grasveld en de details zijn duidelijker bij de Huawei P30 Pro. De lucht wordt door de Galaxy S10+ duidelijk beter vastgelegd.

De stand P30 vs S10: 1 – 1

Fotovergelijking Huawei P30 Pro - Samsung Galaxy S10 2

Foto 2

Een foto gemaakt onder een lang viaduct waar het vrij donker was. Beide telefoons kunnen hier goed mee omgaan. De details van de foto bij de Galaxy S10+ zijn duidelijker, zeker als je kijkt naar de graffitti op de achtergrond. Ook het licht van de straatlantaarn is iets realistischer bij de S10+. De Huawei presteert niet slecht, maar is nét iets minder in deze situatie.

De stand P30 vs S10: 1 – 2

Fotovergelijking Huawei P30 Pro - Samsung Galaxy S10 3

Foto 3

De Schwedter Steg in Berlijn, een brug met mooi uitzicht. Beide toestellen leggen het beeld op hun manier vast. We zien bij de foto van de Huawei P30 Pro veel meer details, vooral op de voorgrond. Dit zien we ook verderop terug in de foto. De blauwe lucht wordt door de S10+ iets beter vastgelegd. Allebei een punt erbij.

De stand P30 vs S10: 2 – 3

camera vergelijking Huawei P30 Pro - Samsung Galaxy S10 4

Foto 4

Een bloeiende boom zorgt voor mooie foto’s, maar we zien toch wat verschil in kwaliteit. Eigenlijk doen alle twee de smartphones het niet slecht. Als je geen vergelijkingsmateriaal had, zag je het waarschijnlijk niet, en de verschillen zijn minimaal. Maar kijk bijvoorbeeld naar het gras. Die is bij de S10+ duidelijk beter. De oranje tint van het grind, zorgt voor een soort van zweem over de foto bij de Huawei P30 Pro.

De stand P30 vs S10: 2 – 4

Fotovergelijking Huawei P30 Pro - Samsung Galaxy S10 5

Foto 5

Een schitterend uitzicht over het witte gesteenten. Qua belichting is de S10+ beter, maar als we kijken naar de details gaat de Huawei P30 Pro er met de winst van door, vooral bij het water zien we meer details dan bij de S10. Tevens was er wat kleurverloop in het water, wat door de Huawei beter vastgelegd wordt. Toch is het geen overduidelijke winnaar; allebei een punt.

De stand P30 vs S10: 3 – 5

camera vergelijking Huawei P30 Pro - Samsung Galaxy S10 6

Foto 6

Deze foto toont een bospad, met veel details. Bladeren die bruin zijn, groen gras en een blauwe lucht. De foto’s hoort vol details te zitten en dat doen alle twee de smartphones prima. Eenmaal naast elkaar wint de Samsung het overduidelijk. De kleuren van de Huawei zijn vrij grauw, ondanks dat ze veel details bevatten. De foto is gemaakt in groothoekstand.

De stand P30 vs S10: 3 – 6

Fotovergelijking Huawei P30 Pro - Samsung Galaxy S10 7

Foto 7

Bij deze foto kunnen we eigenlijk hetzelfde argument gebruiken als bij de vorige foto. Kijk en vergelijk de kleuren; de kleuren van de Galaxy S10 camera ogen veel realistischer.

De stand P30 vs S10: 3 – 7

camera vergelijking Huawei P30 Pro - Samsung Galaxy S10 8Huawei P30 Pro - Samsung Galaxy S10 8

Foto 8

Ook dit plaatje is in een bosrijke omgeving geschoten. Hoewel de kleuren bij de foto die door de S10 is geschoten er het meest uitspringen, weten we dat de realiteit in deze omstandigheden anders waren. De kleuren zijn bij de Galaxy S10 té verzadigd. De camera van de P30 Pro laat meer details zien en toont de kleuren realistischer.

De stand P30 vs S10: 4 – 7

Fotovergelijking Huawei P30 Pro - Samsung Galaxy S10 9

Foto 9

In de Duitse stad Neubrandenburg hebben we de Huawei ook tegen de Samsung laten strijden met de camera. Duidelijk is dat de Huawei P30 Pro hier de beste foto maakt. Met veel betere details en betere belichting. Let bijvoorbeeld op de stenen muur en het gele huis aan de rechterkant van de foto.

De stand P30 vs S10: 5 – 7

Fotovergelijking Huawei P30 Pro - Samsung Galaxy S10 10

Foto 10

Een heerlijk zonnige dag met velden vol bloemen. Een typisch Duits plaatje, waarbij we mooi verschillende onderdelen in een foto kunnen vergelijken. Beide foto’s zijn niet slecht. Wel zien we bij de Galaxy S10+ meer kleur. De S10 wint met deze foto.

De stand P30 vs S10: 5 – 8

Fotovergelijking Huawei P30 Pro - Samsung Galaxy S10 11

Foto 11

Bij het vallen van de nacht hebben we deze nachtfoto gemaakt, vanuit de losse hand. Hierdoor is het afdakje niet helemaal scherp. Het gaat vooral om de vraag; wat kan een telefooncamera allemaal vastleggen? Dit is vastgelegd met de nachtmodus met de telefoons. De Samsung legt niet heel veel ‘boeiends’ vast; de Huawei P30 Pro tovert een sterrenhemel tevoorschijn.

De stand P30 vs S10: 6 – 8

Samenvatting

De Galaxy S10+ van Samsung wint met twee punten voorsprong de fototest. Echter, is het vooral iets wat duidelijker wordt bij het vergelijken van foto’s. In de bosrijke omgeving laat de Huawei P30 Pro punten liggen; hoewel de details prima zijn, zijn de kleuren veel minder realistisch. De nachtmodus is bij de P30 Pro weer veel beter.

Wil je meer foto’s zien die we met de twee toestellen hebben gemaakt? Lees dan onze uitgebreide Samsung Galaxy S10+ review en Huawei P30 Pro review.

Kopen?

Je kunt de Huawei P30 Pro kopen bij de volgende winkels: Bol.com, Coolblue, Mobiel, Belsimpel, T-Mobile, KPN, MediaMarkt.

De Samsung Galaxy S10-serie is verkrijgbaar bij: Coolblue, Bol.com, MediaMarkt, Mobiel, Belsimpel, T-Mobile, KPN, Vodafone, Tele2, Samsung Shop.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen vanaf: 649,00 euro
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen vanaf: 499,00 euro
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen vanaf: 671,00 euro

Lees ook

Reageer op dit artikel