Huawei heeft een eigen alternatief voor Android klaar

Huawei heeft een alternatief klaarliggen voor het Android besturingssysteem. Het is vooral een platform wat achter de hand ligt, in geval van nood. Er gaan al langere tijd berichten over een eigen, nieuw mobiel besturingssysteem.

Huawei met eigen mobiel OS

Richard Yu, CEO van Huawei, heeft een eigen besturingssysteem klaar voor zowel smartphones als voor computers. Het is een platform wat nu af zou zijn, en ligt er vooral als ‘Plan B’. Het kan gebruikt worden als het niet meer mogelijk is voor Huawei om Windows en Android te gebruiken, zo meldt Yu.

Huawei P20 Pro review

Vooral de spanning tussen de VS en Huawei zouden een reden kunnen zijn om een plan achter de hand te hebben liggen. Al eerder gingen er berichten rond over het eigen OS van Huawei. Dit zou al sinds 2012 in ontwikkeling zijn. Het dient puur als back-up. Huawei laat weten dat het niet verwacht wordt om het platform ook daadwerkelijk te gebruiken. Tevens zouden ze dit ook eigenlijk niet willen, zo meldt een woordvoerder van Huawei. Android en Windows zullen altijd de eerste keus blijven.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel