Huawei bevestigt: periscoop camera voor Huawei P30 Pro

Opnieuw is er nieuws over de Huawei P30 Pro. De fabrikant zelf heeft zich nu laten horen over de camera van de P30, die extra bijzonder moet zijn. Het bedrijf meldt dat het toestel zal beschikken over een periscoop-camera.

Huawei P30 Pro met periscoop-camera

Op 26 maart krijgen we de introductie van de nieuwe Huawei P30 en P30 Pro. Tegenover de collega’s van Android Central laat Clement Wong, hoofd Global Product Marketing van Huawei, weten dat de Huawei P30 Pro een periscoop zoomcamera krijgt. Eerder doken er al foto’s op die met een zoomcamera gemaakt zouden zijn. De Pro wordt de meest uitgebreide versie van de Huawei P-serie.

Huawei P30 Pro

Wong laat niet los of dit inderdaad een camera wordt met een 10x zoomlens. Deze berichten gaan wel rond. Eerder werden 5x zoomfoto’s gedeeld en zagen we een maan-foto. Deze foto zou volgens Wong zonder extra hulpmiddelen en uit de hand gemaakt zijn. Interessant, want doorgaans heb je hier toch echt een statief voor nodig.

Huawei P30 Pro quad-camera teaser

De camera van de Huawei P30 Pro zou iets gaan bieden, wat nog niet eerder is gebeurd. Oppo presenteerde tijdens het Mobile World Congress een 10x zoomlens. Het is niet helemaal bekend welke techniek Huawei gebruikt, maar mogelijk is dit een mechanische zoomlens. Dit is dan wel een kwetsbaar onderdeel in de telefoon. Huawei zou de camera ook voorzien van nog betere prestaties bij weinig licht.

Op 26 maart zullen we alles te horen krijgen van Huawei. De fabrikant heeft de stad Parijs uitgekozen om het toestel daar te presenteren.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel