Betrouwbare bron deelt renders van Huawei P30 en P30 Pro, krijgt 10x zoom

Huawei komt eind maart met de introductie van de nieuwe Huawei P30-serie. De smartphonereeks zal bestaan uit tenminste drie modellen, waaronder de P30 en de P30 Plus. De Huawei P30 Pro zien we nu dankzij een betrouwbare bron goed in beeld.

Renders van Huawei P30 Pro

Op 26 maart is de introductie van de nieuwe Huawei P30-serie, dit heeft Huawei al eerder bevestigd. Daarbij zijn er in de afgelopen tijd verschillende nieuwtjes en foto’s naar buiten gebracht waarin we de smartphone te zien kregen. Van de week verschenen bijvoorbeeld live-foto’s van de Huawei P30. De bron sprak over een Pro, maar daar hadden we onze twijfels bij. Het toestel is inderdaad niet de Pro; die ziet eruit zoals hieronder.

Huawei P30 Pro

Roland Quandt, een bron uit Duitsland die vaak als eerste nieuwe informatie heeft, deelt nu renders van de Huawei P30 en P30 Pro. Allebei de devices zullen we eind volgende maand gaan zien, maar de renders geven alvast aardig wat bloot van de smartphones. Mogelijk overweegt Huawei (later) nog een 5G-versie van de Huawei P30 uit te brengen, zo wordt mogelijk geacht.

De meest opvallende vernieuwing van de Huawei P30 Pro is de hoge-resolutie zoom  in de camera. Er komt 10x zoom op het toestel en een diafragma van tussen de f/1.6 en f/3.4. Dat laatste getal zal bereikt worden wanneer er volledig is ingezoomd. Anders dan eerdere berichten lijkt de P30 Pro niet over een quad-camera te beschikken maar een triple-camera. We zien nog een extra sensor, wat vermoedelijk de ToF-camera is waarmee extra functionaliteit toegevoegd kan worden, zoals we schreven in de Honor View 20 review. Ook is er ruimte voor een LED-flitser en laser autofocus.

Huawei P30

De randen van de Huawei P30 Pro lopen door aan de zijkanten, terwijl er aan de bovenzijde van het scherm een druppel-notch is te zien. Het lijkt hiermee te zijn uitgesloten dat de laser-gezichtsherkenning zoals bij de Huawei Mate 20 Pro niet aanwezig is voor de P-serie. De vingerafdrukscanner zal geïntegreerd worden in het beeldscherm. Over de Huawei P30 (dus niet de Pro) is eigenlijk nog maar weinig bekend, maar zien we wel alvast een render. Hieruit wordt duidelijk dat de schermranden wat dikker zijn en dat er geen ToF-camera geïnstalleerd zal zijn.

Op 26 maart zullen we alles te horen krijgen over de nieuwe toestellen.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel