Huawei Mate X aangekondigd: de vouwbare smartphone (live foto’s en video)

Huawei heeft zojuist de Huawei Mate X aangekondigd. Huawei koos hiervoor het zonnige, Spaanse Barcelona uit. Huawei pakt het met haar vouwbare smartphone anders aan dan Samsung.

Huawei Mate X aangekondigd

De Mate-serie is uitgebreid met een nieuwe telefoon; de Huawei Mate X. Het is de eerste vouwbare smartphone van de Chinese fabrikant en de tweede vouwbare smartphone die we te zien krijgen. Vorige week toonde Samsung de Galaxy Fold.

Huawei Mate X

De Huawei Mate X mochten we van het weekend alvast aanschouwen, maar het is duidelijk dat het hier nog wel om een prototype gaat. Toch zijn de verwachtingen hoog van de nieuwe smartphone van de Chinese fabrikant. Standaard is er bijvoorbeeld ondersteuning voor 5G.

Huawei Mate X camera

Huawei deed ook een aantal verwijzingen naar de Samsung Galaxy Fold. Zo is het scherm aan de voorkant bij de Fold een kleiner gedeelte van het oppervlakte; 4,6 inch. Bij de Huawei Mate X heb je aan de voorzijde een grootte van 6,6 inch beeldscherm (2480 x 1148 pixels) tot je beschikking. Aan de achterkant huist nog een 6,38 inch display (2480 x 982 pixels). Eenmaal uitgeklapt toont het flexibele OLED-beeldscherm met een grootte van 8,0 inch en een resolutie van 2480 x 2200 pixels.

Huawei Mate X

Huawei spreekt over een FullView-display en heeft opengeklapt een grootte van 5,4 millimeter. Het apparaat heeft een dikte van 11,0 millimeter als het gesloten is. Daarnaast is het ergonomisch gevormd en ligt het comfortabel in de hand. De fabrikant laat verder weten dat het toestel ook met één hand prettig bedienbaar moet zijn.

Huawei Mate X

Aan de zijkant zit de vingerafdrukscanner verwerkt, die tevens dienst doet als power-button. De smartphone wordt geleverd in de kleur Interstellar Blue en heeft een Quad-5G-Antenne design met Balong 5000 chip, zo meldt Huawei trots. De telefoon heeft dankzij de aanwezigheid van 5G een enorm hoge downloadsnelheid. Een film van 1GB zou in 3 seconden binnengehaald moeten zijn.

Huawei Mate X

Natuurlijk is de smartphone weer uitgerust met een razendsnelle Kirin 980 processor en is er een 4500 mAh accu die uit twee delen bestaat. Deze kan nóg sneller opgeladen worden dankzij de 55W snellader. Met 30 minuten laden moet de telefoon weer voor 85 procent gevuld zijn.

Huawei Mate X uitgeklapt

Te zien is ook de triple-camera, die tot stand is gekomen met Leica. De camera-app kan tevens het hele scherm in beslag nemen, mocht je graag het ‘fotograferen met een tablet-gevoel’ willen hebben. Met Mirror Shooting kun je jezelf zien als iemand jou op de foto zet.

Huawei Mate X achterkant

De Huawei Mate X met 8GB RAM en 512GB opslagruimte gaat 2299 euro kosten(!). Hij zal verkrijgbaar zijn vanaf medio 2019. We zijn in ieder geval heel benieuwd naar het toestel van Huawei. Hieronder kun je de video bekijken die we van het toestel hebben gemaakt.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel