Vouwbare Samsung Galaxy Fold aangekondigd met 6 camera’s (alle details)

Samsung gaf in november een eerste blik op het vouwbare toestel, en nu is de Samsung Galaxy Fold officieel aangekondigd. De fabrikant presenteerde het toestel tijdens Samsung Unpacked 2019, samen met nieuwe accessoires en de Galaxy S10-serie.

Samsung Galaxy Fold aangekondigd

Zojuist heeft Samsung de nieuwe Samsung Galaxy Fold aangekondigd. Het is een avond vol Samsung-nieuws, want we zagen vanavond ook al de Galaxy S10-serie, samen met een nieuwe smartwatch, fitness-trackers en de Galaxy Buds. Vanavond schreef DroidApp een uitgebreide hands-on met de nieuwe S10-serie. Nu is het dus ook de beurt aan de eerste vouwbare smartphone ter wereld; de Samsung Galaxy Fold.

Samsung Galaxy Fold scherm klein

Opvouwbaar

Het apparaat is voorzien van een 7,3 inch Infinity Flex display. Deze kan opgevouwen worden zodat er een compacte versie met alleen een cover-display tevoorschijn komt; handig om bijvoorbeeld een bericht te sturen of te bellen. Eenmaal uitgeklapt kun je bijvoorbeeld beginnen met het bekijken van een video of het lezen van een boek of kijken van een presentatie.

Samsung Galaxy Fold scherm

De Samsung Galaxy Fold is bedoeld voor degenen die graag een groot scherm willen, op het moment dat je het nodig hebt. Daarbij heb je natuurlijk geen zin om voortdurend met een apparaat zo groot als een tablet te lopen. Er zijn tal van innovaties gedaan om zo een goed product neer te zetten.

Het scherm van de Galaxy Fold is 50 procent dunner dan een regulier smartphonescherm. Door het nieuwe materiaal (polymeerlaag) zorgt ervoor dat het flexibel en sterk is. Het nieuwe scharniermechanisme bestaat uit meerdere tandwielen, opent soepel en natuurlijk, zo meldt Samsung. Het opent als een boek en sluit plat, met een ‘klik’. De scharnieren zijn verborgen in de behuizing en de onderdelen sluiten naadloos op elkaar aan.

Samsung Galaxy Fold scherm groot

Zes camera’s

Er zijn zes camera’s aanwezig; drie aan de achterkant, twee aan de binnenkant en één camera op de cover. Tijdens het voeren van een videogesprek kun je gewoon andere apps gebruiken. Tevens biedt de Samsung Galaxy Fold een handige optie genaamd Multi-Active Window. Hiermee kun je tegelijkertijd drie apps openzetten. Met App Continuity wordt gezorgd voor naadloze overgangen tussen de cover en hoofddisplays. Bij het openen of sluiten wordt de content aangepast naar het scherm, en wordt datgene getoond waar je was gebleven. Er is samengewerkt met de Android ontwikkelaarscommunity en met Google om apps en services te optimaliseren voor de Galaxy Fold.

Samsung Galaxy Fold camera

De accu van het toestel heeft een capaciteit van 4380 mAh. Deze kan draadloos worden opgeladen, maar ook dankzij ondersteuning voor Fast Charging heel snel. Deze accu bestaat (net als verschillende componenten) uit twee delen zodat het toestel stabiel in de hand ligt. De Fold is uitgerust met een USB-C poort en draait op Android 9 Pie.

Galaxy Fold

Beschikbaarheid

Samsung brengt de Samsung Galaxy Fold in het tweede kwartaal van 2019 uit. Hij zal ook naar Nederland komen, zo lijkt het. Vanaf 26 april is het apparaat verkrijgbaar voor een bedrag van 1980 dollar in de Verenigde Staten. Dit is omgerekend zo’n 1750 euro.

Samsung Galaxy Fold kleuren

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel