Hands-on: Samsung Galaxy S10, S10e en S10+: onze eerste ervaring (fotoserie)

Samsung heeft zojuist de nieuwe Samsung Galaxy S10-serie gepresenteerd. Drie stijlvolle toestellen welke de namen Galaxy S10e, S10 en S10+ hebben meegekregen. Voorzien van nieuwe innovaties en een fris design, mochten we de toestellen onlangs al uitproberen. We delen in deze hands-on onze eerste ervaringen. We zien tevens de nieuwe Fit, Fit e, Watch Active en Galaxy Buds.

Samsung Galaxy S10: hands-on

Geen twee, maar drie toestellen deze keer in de S-serie. Dit jaar is een bijzonder jaar al voor Samsung. Al is het alleen al vanwege de tiende verjaardag van de Galaxy S-serie. Bij ieder model zijn de afgelopen tien jaar vorderingen gemaakt qua design en mogelijkheden en het beste van het beste zien we nu terug bij de nieuwe Galaxy S10-serie.

Samsung Galaxy S10 preview

DroidApp mocht van de week de nieuwe Galaxy S10-serie al in de hand houden. De toestellen hebben we enige tijd mogen proberen en we delen in deze preview onze eerste indruk van de drie smartphones. Het gaat om de Samsung Galaxy S10e, S10 en S10 Plus. Alle drie de smartphones zijn vanaf 8 maart 2019 verkrijgbaar in ons land.

Samsung Galaxy S10-serie achter

Samsung Galaxy S10e

We beginnen met de Samsung Galaxy S10e. Deze smartphone is de kleinste van het drietal. Ik moet zeggen; de telefoon ligt direct al erg goed in de hand. Als enige van de S10-serie is deze smartphone uitgerust met een vingerafdrukscanner aan de zijkant in plaats van in het scherm geïntegreerd.

Galaxy S10 S10e camera

Ook is er een dual-camera in plaats van een triple-camera. Als we kijken naar de specificaties zijn de (twee) lenzen van de S10e gelijk aan die van de S10. Hierboven vind je een foto die we met de Galaxy S10e (links) en Samsung Galaxy S10 (rechts) hebben gemaakt. De verschillen lijken te verwaarlozen. Bij een uitgebreide review zullen we hier uitgebreid op terug komen.

Samsung Galaxy S10e

Het beeldscherm ziet er goed uit en is 5,8 inch groot en biedt een Full-HD+ resolutie. De randen zijn vrij dun, maar niet zo dun als bij de andere S10-toestellen. Daarbij loopt het scherm van de S10e niet door aan de zijkanten. De vingerafdrukscanner kan wat onhandig zijn voor degenen die linkshandig zijn, dat is een aandachtspunt.

Samsung Galaxy S10 vingerafdrukscanner

De punch-hole waarin de front-camera is verwerkt, is prettig, zodat er eigenlijk nauwelijks ruimte verloren gaat wanneer je notificaties krijgt. Dat is bij een bredere notch nu nog vaak wel het geval. De Samsung Galaxy S10e reageert snel en laat zich prettig bedienen. Dit komt natuurlijk ook door het nieuwe One UI. Waarbij je vooral onderin beeld de handelingen/acties kunt verrichten en bovenin de content ziet van wat je doet.

Ik heb hoge verwachtingen van de Galaxy S10e. We zijn erg benieuwd naar het toestel. De telefoon komt beschikbaar in de kleuren Prism Black, Prism White, Prism Green en Canary Yellow.

Samsung Galaxy S10 - S10e

Samsung Galaxy S10

De Samsung Galaxy S10 is een slagje groter en biedt de echte high-end ervaring. Het toestel ligt degelijk in de hand en heeft dezelfde punch hole opening voor de front-camera. Het ontgrendelen van de telefoon gaat via de vingerafdrukscanner die geïntegreerd is in het scherm. Doordat dit het type ‘ultrasoon’ is, moet deze veel nauwkeuriger en sneller werken dan de eerdere generatie van de vingerafdrukscanners in het scherm.

Achterop zit een triple-camera en voorop een 6,4 inch Quad-HD+ beeldscherm en doorlopende schermranden. Daarbij heeft de telefoon een 3400 mAh accu en is de werking dankzij One UI eigenlijk identiek aan die van de Galaxy S10e.

Samsung Galaxy S10 hands-on

Samsung Galaxy S10+

Het grootste toestel is de Samsung Galaxy S10+. Deze smartphone heeft een 6,4 inch beeldscherm met eveneens een Quad-HD+ beeldscherm. Wat direct aan de voorzijde opvalt is dat er een dubbele front-camera in de punch-hole is te vinden. Persoonlijk vind ik de punch-hole wat aanwezig en zou ik liever voor de Galaxy S10 zelf gaan.

De mogelijkheden zijn verder identiek aan elkaar, al heeft de Galaxy S10+ wel een grotere accu met een capaciteit van 4100 mAh. Voor de camera hoef je het niet te doen. Je kunt bij de Samsung Galaxy S10+ wel kiezen voor een keramiek-behuizing. Er verschijnt tevens een Limited Edition pakket, waarover je meer kunt lezen in het aankondigingsbericht.

Galaxy Watch Active

Een andere product wat is aangekondigd is de Galaxy Watch Active. Dit horloge heeft een 40 millimeter diameter en heeft een aluminium behuizing. Het horloge kan tegen zoet- en zout water. Tevens kan het apparaat een alarm geven als er een te hoge (en binnenkort ook een te lage) hartslag wordt gedetecteerd, mocht je dit wensen. Tijdens het sporten kan de Samsung Galaxy Watch Active automatisch de activiteit die je uitoefent herkennen.Voor 249 euro heb je een leuk horloge die goed van pas komt tijdens het sporten.

Samsung Galaxy Fit - Fit e

Galaxy Fit (e)

Er zijn ook twee nieuwe sportwatches aangekondigd die veel goedkoper zijn. Er is een Samsung Galaxy Fit; voorzien van een Super AMOLED-scherm en een gewicht van 24 gram. Hij is qua mogelijkheden gelijk aan de zojuist genoemde Samsung Galaxy Watch Active, alleen kunnen er verder geen apps geïnstalleerd worden. Wel krijg je notificaties van bijvoorbeeld nieuwe berichten die binnenkomen op je smartphone. De prijs ligt op 99 euro.

De Samsung Galaxy Fit e kost je 39 euro en heeft veel overeenkomsten met de Galaxy Fit. Het grote verschil zit hem in het beeldscherm. Dit is namelijk een monochroom zwart-wit scherm. Daarbij heeft het sporthorloge een gewicht van 15 gram. Ook dit horloge laat je de notificaties van je smartphone zien.

Samsung Galaxy Fit - Fit e

Galaxy Buds

Tot slot heeft Samsung de Galaxy Buds aangekondigd. Deze draadloze headset biedt met een volle accu zes uur luisterplezier. Ze komen beschikbaar in het wit, zwart en geel, samen met drie verschillende formaten oortjes. Daarbij is er Bixby-integratie en dual-microphone. Met Ambient Sound kan de aanwezigheid van omgevingsgeluid verder gefilterd worden. Mocht je na zes uur te maken krijgen met een lege accu, dan kun je nog gebruik maken van de meegeleverde case waarin je de oortjes kunt bewaren. Hier zit namelijk dan nog voor zeven uur luisterplezier in. Opladen kan draadloos bij de Galaxy S10 en S10+. De geluidskwaliteit hebben we niet kunnen testen.

Samenvatting

Onze eerste indruk van de Galaxy S10-serie is zeker positief. Er zijn weer nieuwe innovaties gedaan. Je kunt andere apparaten ermee opladen en de camera moet nog verder verbeterd zijn. Wil je gewoon een goede smartphone met van alles wat, maar niet teveel uitgeven dan lijkt de Samsung Galaxy S10e een prima keuze. Wil je een stap omhoog, dan zouden we de Galaxy S10 nemen, maar wil je zeker weten de beste selfie, dan lijkt de Galaxy S10+ de beste keus.

Het is goed te zien dat alle drie de smartphones IP68-certificering bieden, een 3,5 millimeter aansluiting hebben en op Android Pie draaien. De camera’s zijn uitgerust met HDR10+ filmopname die ook nog eens stabiel zijn dankzij ‘Supersteady’. Ook is de super slow-mo weer aanwezig op de smartphone. Ook de Samsung Galaxy S10e kun je draadloos opladen, maar je kunt geen andere smartphones of producten draadloos opladen met de S10e.

Zeker is wel, de smartphones kunnen voorlopig weer even vooruit. Maar daar hoort wel een prijskaartje bij. DroidApp wacht met smart op review-samples zodat we de toestellen uitgebreid kunnen beoordelen. Houd de website zeker in de gaten.

Samsung Galaxy S10 serie

Verkoop

De Galaxy S10e, S10 en S10+ zijn vanaf 8 maart verkrijgbaar in Nederland. Vanaf die datum liggen alle kleuren in de winkels. Er is een pre-order actie; je krijgt gratis de Galaxy Buds bij een pre-order. Het gaat om de witte kleur van de headset die je krijgt. Kies je voor de Limited Edition Ceramic; dan krijg je een Galaxy Watch met 46 mm diameter en Galaxy Buds. De wearables zijn verkrijgbaar vanaf 15 maart. Bij een pre-order van de Galaxy Watch Active krijg je gratis een Wireless Battery Pack waarmee je je horloge snel en draadloos (en andere apparaten) kunt opladen.

De pre-order start morgen officieel, maar ze zijn al bij verschillende partijen te bestellen;

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen vanaf: 419,00 euro
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen vanaf: 574,00 euro

Lees ook

Reageer op dit artikel