Huawei Nederland geeft statement: beveiligingsupdates komen, Android-upgrades onzeker

Gisteren werd bekend dat Google de licentie voor het gebruik van Android intrekt voor Huawei. Dit zal veel vergaande gevolgen hebben voor gebruikers. Nu is er een reactie van Huawei Nederland.

Reactie van Huawei Nederland

Huawei heeft een zeer slechte start van de week. Door een besluit van Trump mogen Amerikaanse bedrijven niet langer meer zonder toestemming handelen met bedrijven uit China. Tientallen bedrijven staan op een zwarte lijst en ook Huawei is door de Verenigde Staten op een zwarte lijst gezet. Hierdoor werd Google min of meer verplicht om de licentie voor het gebruik van Android voor Huawei in te trekken.

“Niet alleen de Chinese fabrikant zelf gaat een onzekere toekomst tegemoet, ook voor gebruikers van een Huawei smartphone roept dit vragen op. We hebben Huawei Nederland om een statement ofwel reactie gevraagd over hun visie hierop. Rick Janse Kok van Huawei Nederland geeft hierop de volgende reactie;

Huawei heeft een substantiële bijdrage geleverd aan de ontwikkeling en wereldwijde groei van Android. Als een van de belangrijkste partners van Android hebben we altijd nauw samengewerkt met hun open-sourceplatform om een ecosysteem te ontwikkelen waarvan zowel gebruikers als de smartphone industrie hebben geprofiteerd.

Huawei zal beveiligingsupdates en after-sales services blijven leveren aan alle bestaande Huawei en Honor smartphones en tablets. Dit geldt voor de producten die zijn verkocht en die wereldwijd op voorraad zijn.

Om alle wereldwijde gebruikers de beste ervaring te bieden blijven we bouwen aan een veilig en duurzaam software-ecosysteem.”

Dit betekent dat Huawei voor de bestaande Huawei en Honor-toestellen nog beveiligingsupdates beschikbaar zal stellen. Echter wordt er met geen woord gerept over de uitrol van Android-upgrades. Huawei heeft verschillende smartphones die sowieso een update naar Android Q of Android R zouden krijgen, maar of dit nog gaat gebeuren, is nog maar de vraag.

Huawei statement

Huawei gaf eerder al aan dat het in de afgelopen jaren heeft gewerkt aan een eigen besturingssysteem. Mede door de laatste alinea zou het kunnen zijn dat Huawei werkt aan een eigen alternatief voor de bestaande of nieuwe smartphones. Of dit ook daadwerkelijk het geval is, doet Huawei geen uitspraken over.

Zodra er meer nieuws is rondom deze zaak, houden we je uiteraard op de hoogte.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen vanaf: 494,00 euro
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel