Google gaat app beoordelingen in Play Store anders tellen

Tijdens een Google I/O sessie werden een aantal veranderingen voor ontwikkelaars uit de doeken gedaan die impact hebben op wat voor beoordeling een app krijgt. Bij alle applicaties en games worden komende zomer de scores opnieuw berekend.

Recenter oordeel

Als het aan Google ligt moeten app ontwikkelaars beloond worden als een nieuwe versie beter uitpakt dan vorige versies van een app. Maar wanneer je als app ontwikkelaar eenmaal een reeks slechte beoordelingen ontvangen hebt is het lastig om deze weer ongedaan te maken. Tot medio augustus want vanaf dan gaat Google vernieuwde beoordelingscijfers tonen bij alle apps en games.

Met de herberekening krijgen recente beoordelingen een grotere invloed op het cijfer dan reviews die jaren geleden zijn achtergelaten op een oude versie. Voor sommige ontwikkelaars is deze verandering zeer welkom, andere ontwikkelaars zullen misschien huiverig zijn voor een wijziging van deze cijfers. Ontwikkelaars zelf kunnen het herberekende cijfer alvast zien voor eigen apps.

Om ontwikkelaars zelf verder te helpen bij het beantwoorden van beoordelingen van gebruikers toont Google binnenkort een setje voorgestelde antwoorden. Zo krijgen gebruikers sneller het gevoel dat zij gehoord worden door de ontwikkelaar. Volgens Google heeft het ontvangen van een reactie van de ontwikkelaar van de app een positief effect op de beoordeling die gebruikers vervolgens geven.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel