Google test levering Android systeemupdates via Google Play Store

Google test een nieuwe manier om Android toestellen van de meest actuele systeemupdates te voorzien. De broncode van de Play Store leek al te hinten op de komst van een dergelijke feature.

Play Store voor alle updates

De broncode van de Google Play Store hint in een recente versie op de komst van een functie waarmee ook systeemupdates opgehaald kunnen worden. Daarmee wordt het vermoedelijk voor Google veel makkelijker om telefoons en tablets van updates te voorzien. Fabrikanten kunnen hierbij het nakijken hebben omdat zij dan minder controle hebben over updates. Het proces lijkt als volgt te werken:

  • Downloaden en installeren via de Play Store
  • Voorbereiden
  • Installeren met een notificatie dat het toestel binnenkort opnieuw gestart gaat worden
  • Na een herstart is de update voltooid en is je toestel bijgewerkt

Een gebruiker op Reddit merkte deze functie onlangs ook op tijdens het dagelijks gebruik van de Android Q Beta 2. Er werd automatisch en via de Play Store een update gedownload. In de onderstaande schermafdruk is te zien dat de update bijna gedownload is. Een officiele reactie vanuit Google op het aanbieden van updates via de Play Store ontbreekt, wellicht dat er tijdens het Google I/O in mei aandacht is voor deze functionaliteit.

Automatische update voor systeem via Play Store

Lees ook

Reageer op dit artikel