Google Play Store krijgt redesign met Material Theme: zo ziet het eruit

Google werkt aan een nieuwe vormgeving voor de Android-app van de Google Play Store. Hierbij zal het nieuwe Material Theme toegepast worden. Eerder kregen andere Google-apps het nieuwe design al.

Redesign voor Google Play Store

De Android-app van de Google Play Store komt er binnenkort anders uit te zien. Google werkt aan een nieuw ontwerp met het nieuwe Material Theme. Deze stijl zagen we eerder al terug bij andere apps van Google, waaronder de onlangs vrijgegeven update van Google Drive. In de broncode van de nieuwste versie zijn de aanwijzingen gevonden voor het redesign, en zou de definitieve update niet lang meer op zich laten wachten, zo wordt gemeld.

Interessant is de balk onderin beeld. Deze was eerder nog niet aanwezig, maar dat zal met de nieuwe versie dus anders zijn. In deze navigatiebalk vind je de opties ‘home’, ‘games’, ‘films en series’ en ‘boeken’. Op de homepagina vind je de apps en games zoals je dat nu ook gewend bent. Wel zal de groene kleur moeten wijken voor het Material Theme met meer wit. De navigatiebalk bovenin beeld met filters blijft; zij het zonder icoontjes, maar met tekst. De tekst ‘Meer’ bij enkele uitgelichte apps wordt vervangen door een pijltje.

In het zijmenu blijven andere opties beschikbaar. Denk aan een overzicht van ‘Mijn apps en games’, notificaties, abonnementen, de wenslijst, account-instellingen en meer. Het oogt na het redesign allemaal een stuk meer opgeruimd en wat netter. Op dit moment is niet bekend wanneer de nieuwe interface voor de Play Store app uitgerold zal worden. Wat vind jij van de nieuwe skin?

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel