Google Drive voor Android: nieuw design voor iedereen beschikbaar (screenshots)

Google heeft de nieuwste versie van haar Google Drive app uitgebracht voor Android. Deze versie brengt een nieuw design naar de app, samen met een donker thema en een vernieuwde camera-app voor het scannen van je documenten.

Google Drive app met nieuw design

In maart werd de nieuwe update voor Google Drive gepresenteerd; een strak nieuw design met verschillende nieuwe functies en verbeteringen. Hoewel de update even op zich liet wachten, is de Google Drive update nu voor iedereen doorgevoerd, en kan iedereen genieten van de nieuwe vormgeving met een reeks verbeteringen.

Google Drive

Navigatiebalk

We zien het nieuwe Google Material Theme terug, hoewel het niet volledig in de nieuwe stijl is. Er is namelijk nog altijd een zijmenu waarin extra opties zijn te vinden. Onderin beeld vind je een navigatiebalk met vier verschillende opties; Home, ‘Met Ster’, Gedeeld en Bestanden. Op de homepagina vind je je recente bestanden terug, onder ‘met ster’ worden bestanden getoond die je gemarkeerd hebt met een ster, bijvoorbeeld omdat je ze later snel wilt terugvinden.

Google Drive

Bestanden

Onder bestanden krijg je een overzicht van alle bestanden en mappen in je Google Drive-account. Tevens zie je daarbij boven in beeld nog twee opties; Mijn Drive met alle bestanden en Computers. Onder die laatste optie vind je de bestanden terug op computers die met je Drive-account synchroniseren. Voor de gebruikers van het zakelijke G Suite, is er ook nog een team-optie beschikbaar, deze vervangt ook voor diegenen de Met Ster-optie en wordt Werkruimten genoemd.

Google Drive

Zijmenu

Via je profielfoto rechtsboven in beeld kun je eventueel switchen tussen verschillende accounts. In het zijmenu vind je opties zoals offline bestanden, back-ups, de prullenbak en instellingen. Tevens vind je ook daar de recente bestanden terug, net als de meldingen en informatie over de (resterende) opslagruimte.

Google Drive

Nieuw in deze versie van de Google Drive app is ook de vernieuwde scanner. Google Drive voor Android maakt hiervoor gebruik van de camera-app die op je smartphone is te vinden. Bij sommigen wordt een iets andere interface getoond. Bij sommige gebruikers is er een donkere modus beschikbaar. Het ‘Dark Theme’ lijkt echter bij de meeste gebruikers nog niet beschikbaar te zijn bij de instellingen.

Google Drive

In principe is de nieuwe interface van de Google Drive app vanaf nu voor iedere gebruiker beschikbaar.

Google Drive
Google Drive
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel