Je WhatsApp back-up gaat binnenkort niet meer van je opslagruimte in Google Drive af

Goed nieuws voor degenen die met regelmaat een back-up maken van hun WhatsApp-chats en media. WhatsApp heeft bekend gemaakt dat een WhatsApp back-up binnenkort niet meer van je opslagruimte inneemt in Google Drive. Dat kan toch aardig wat MB of GB schelen!

WhatsApp back-up in Google Drive

WhatsApp en Google hebben een overeenkomst bereikt over het gebruik van de opslagruimte in je cloud-account door een back-up van WhatsApp. Wanneer je een back-up maakt via WhatsApp wordt deze standaard in je Google-account opgeslagen, die ruimte inneemt in je Google Drive. Afhankelijk van de grootte van de back-up kan dit flink oplopen in de gebruikte opslagruimte. In mijn geval is dat bijvoorbeeld 2,2GB.

In een blogpost laat WhatsApp weten dat vanaf 12 november 2018 je WhatsApp back-up niet meer als opslagruimte van je Google Drive account gaat. Dit betekent dat die ruimte vanaf die dag weer vrijkomt en je dus voor andere dingen kunt gebruiken.

WhatsApp Back-up Google Drive

Back-up maken

Overigens is het goed om te weten dat wanneer je op 12 november nog een back-up hebt van een jaar oud, of ouder, dat deze automatisch verwijdert wordt. WhatsApp-gebruikers worden hierdoor aangeraden nog voor deze dag handmatig een back-up te maken. Je kunt er ook gewoon voor kiezen automatisch een back-up van de mediabestanden en chatgesprekken. Hiervoor ga je in WhatsApp naar Instellingen > Chats > Chat back-up, log je in met je Google-account en kies je voor back-up maken. Je kunt zelf aangeven hoe vaak de back-up in Google Drive opgeslagen moet worden; nooit, handmatig, dagelijks, wekelijks of maandelijks.

Tip: 37 onmisbare WhatsApp tips die je moet weten

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar: WhatsApp LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel