Google Drive app geeft je voortaan toegang tot back-ups van WhatsApp en apparaten

Google heeft een nieuwe update uitgebracht voor de Android-app van Google Drive. De nieuwste versie van de toepassing geeft je toegang tot je gemaakte back-ups. Dit kan een back-up zijn van WhatsApp, maar ook van je verschillende apparaten.

Google Drive back-ups

Verschillende ontwikkelaars maken gebruik van ondersteuning voor Google Drive. Een bekend voorbeeld is WhatsApp, die je berichten, mediabestanden en dergelijke synchroniseert met de online opslagdienst van Google. Echter worden ook back-ups van andere Android-apparaten opgeslagen ‘in de cloud’ en daartoe heb je vanaf nu toegang toe.

Met de app-update Google Drive 2.4.452.14 krijg je inzicht in je back-ups. Je ziet deze functie in het menu van de app verschijnen. Daarbij wordt ook weergegeven tot wanneer de back-up beschikbaar is. In het overzicht zie je welke dingen er zijn opgeslagen en hoeveel ruimte dit in beslag neemt. Eventueel kan je een back-up handmatig verwijderen als je deze niet meer wilt gebruiken.

Bij verschillende gebruikers is het inzicht in back-ups ook beschikbaar in de webversie van Google Drive. Vanuit hier zie je ook hoeveel applicaties bij een apparaat zijn geback-upt en kan je deze eventueel ook verwijderen. De update voor de Google Drive app wordt vanaf nu uitgerold via de Google Play Store.

Google Drive
Google Drive
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel