WhatsApp pusht Google Drive back-up integratie naar iedereen

WhatsApp is begonnen met het uitrollen van de Google Drive-functionaliteit voor iedereen. Eerder was het maken van back-ups in Google Drive alleen mogelijk met de beta-versie van WhatsApp. Middels een server-side update wordt dit nu voor iedereen mogelijk gemaakt.

WhatsApp: Google Drive back-up

WhatsApp rolt vanaf dit moment een nieuwe update uit voor Android-gebruikers. Wanneer je altijd WhatsApp hebt gedownload uit de Play Store kon je nog geen gebruik maken van de Google Drive-ondersteuning. Nu heeft DroidApp meerdere berichten binnengekregen die bevestigen dat WhatsApp een server-side update uitrolt om gebruik te maken van de back-up functie.

WhatsApp Google Drive

Begin oktober maakte Google bekend dat WhatsApp op termijn inderdaad de back-up functionaliteit voor iedereen zou gaan uitrollen. De beta-versie van WhatsApp konden al langer back-ups opslaan van je chatgeschiedenis in je Google Drive account. Naast het opslaan van je berichtengeschiedenis kan je ook andere media bewaren in ‘de cloud’. Je kunt ook je mediabestanden zoals foto’s en video’s opslaan. Via het menu met instellingen kan je kiezen om de hoeveel tijd de back-up gemaakt moet worden; dagelijks, wekelijks, maandelijks of nooit.

WhatsApp Google Drive

Zoals gezegd hoef je niet vanuit de Play Store een update te downloaden voor de Google Drive-ondersteuning in WhatsApp. De functie zal vanzelf op je smartphone verschijnen. Gisteren schreven we al dat WhatsApp een nieuwe functie had toegevoegd waarmee je berichten als favoriet kon markeren met een ster.

Bekijk ook: 37 onmisbare WhatsApp tips die je moet weten

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Tip
Kelly
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel