WhatsApp 2.12.224: uitgebreide Google Drive back-up beschikbaar (+ APK)

WhatsApp heeft een nieuwe beta-versie uitgebracht van de chat-app. In WhatsApp 2.12.224 vinden we de lang verwachte Google Drive back-up functionaliteit weer terug. Eerder werd de Google Drive back-up integratie uit WhatsApp gehaald, maar nu is de handige functie terug. Alles wat je moet weten hierover, vertellen we je in het artikel.

WhatsApp 2.12.224

WhatsApp 2.12.224 is uitgebracht door de ontwikkelaars van WhatsApp. In de nieuwe versie van de chat-app vinden we de eerder verwijderde Google Drive back-up integratie weer terug. Eerder ontdekte DroidApp al dat WhatsApp bezig was met de Google Drive integratie. Vanaf nu is het dus mogelijk om zowel je bestaande conversaties, mediabestanden en dergelijke op te slaan in de cloud. Het wordt op die manier ook mogelijk om op een andere telefoon de berichten op te halen en te importeren.

WhatsApp Google Drive

De Google Drive functionaliteit is een handige toevoeging in WhatsApp. Tot voorheen werden back-ups van berichten alleen op het interne geheugen van de smartphone opgeslagen. Bij het openen van de nieuwe WhatsApp-versie (v2.12.224) krijg je een welkomstscherm te zien. Daar kan je je Google-account instellen voor het maken van WhatsApp back-ups. Je kan daar aangeven of je dagelijks, wekelijks of maandelijks een back-up wilt opslaan in je Google Drive-account.

Bij instellingen kan je ook instellen dat er nooit een back-up van je WhatsApp geschiedenis wordt opgeslagen in het Google account. Er is tot slot de optie om alleen het maken van een back-up te starten als je dit handmatig hebt aangegeven. Verder is het mogelijk om alleen via een WiFi-verbinding te back-uppen of ook via je mobiele netwerk.

WhatsApp Google Drive

In WhatsApp kan je bij instellingen nu ook inzien hoeveel data je hebt verstookt met het maken van back-ups. Deze datagegevens zijn te vinden onder het kopje ‘netwerkgebruik’ waar ook de statistieken zijn te vinden met het aantal gebelde minuten en het aantal ontvangen en verstuurde berichten.

WhatsApp Google Drive

De nieuwe versie van WhatsApp met de integratie van Google Drive is nog niet te vinden in de Google Play Store. Gelukkig kan je wel hier de WhatsApp 2.12.224 APK downloaden. Goed om te weten is wel dat het aan de kant van de server geactiveerd lijkt te worden, waardoor wellicht in eerste instantie niet direct de Google Drive-integratie voor iedereen beschikbaar is.

whatsapp 2.12.224

Update 07-08-2015 12:33 – WhatsApp 2.12.224 heeft nog een andere kleine, nieuwe toevoeging meegekregen. Je krijgt vanaf nu een uitleg in WhatsApp over hoe je de huidskleur kunt veranderen van bepaalde emoticons.

Onlangs voegde WhatsApp ook al andere nieuwe elementen toe, zoals het versturen van de middelvinger emoji, berichten markeren als gelezen en emoticons in meerdere huidskleuren.

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar: WhatsApp LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel