WhatsApp 2.12.45: Google Drive integratie uitgerold (+ APK)

WhatsApp heeft een nieuwe versie uitgebracht van de chat-app. WhatsApp v2.12.45 bevat de Google Drive integratie waarmee je je chats kunt back-uppen. Deze functie werd eind maart al ontdekt.

WhatsApp: Google Drive back-up

WhatsApp heeft WhatsApp 2.12.45 uitgerold vanmiddag. De nieuwe versie van de berichtendienst bevat de integratie met Google Drive. Hierbij wordt het mogelijk om berichten en conversaties te back-uppen en online op te slaan in je Google Drive account. Eind maart ontdekte DroidApp al dat WhatsApp bezig was met de integratie van Google Drive in de chat-app, en vandaag is het zover.

WhatsApp Google Drive

De back-ups die online opgeslagen worden in Google Drive bevatten naast de conversaties met tekstberichten, ook de video’s, audioboodschappen en uitgewisselde afbeeldingen. Je kan bij instellingen ervoor kiezen om direct een online back-up van WhatsApp te maken. Daarbij kan je selecteren om de hoeveel tijd je WhatsApp-berichten naar Google Drive moeten worden gestuurd en met welk account dat moet gebeuren. Tot slot kan je kiezen of je de back-up synchronisatie tussen WhatsApp en Google Drive alleen over het WiFi-netwerk wil doen of dat het ook via het mobiele netwerk mag plaatsvinden.

WhatsApp Google Drive

Afgelopen week bracht WhatsApp al een update uit waarbij WhatsApp in Material Design werd vormgegeven. Het is niet bekend wanneer de Google Drive-integratie in WhatsApp uitgerold gaat worden naar de Google Play Store. Voor degenen die niet kunnen wachten kan je hier de WhatsApp 2.12.45 APK downloaden.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel