WhatsApp 2.12.34 update brengt Material Design (+ APK) [update: v2.12.38]

WhatsApp heeft maandagavond een toch wel grote update uitgebracht. WhatsApp 2.12.34 brengt het moderne Material Design, waardoor de vormgeving van WhatsApp er stukken op vooruit is gegaan. Wij zetten alle vernieuwingen in de nieuwe versie van WhatsApp op een rijtje.

WhatsApp Material Design 2.12.34

WhatsApp: Material Design (!)

Maandagavond is het moment aangebroken waar veel Android-liefhebbers op hebben gewacht. WhatsApp heeft versie 2.12.34 uitgebracht waarbij Material Design is doorgevoerd in de vormgeving van de applicatie. Wat opvalt is dat de vormgeving een donkergroene tint heeft gekregen en er verschillende animaties zijn toegevoegd aan de nieuwe versie van WhatsApp.

WhatsApp Material Design 2.12.33

WhatsApp 2.12.33

De Material Design vernieuwingen in WhatsApp 2.12.34 nemen we even met je door. Wanneer je naar beneden scrollt verdwijnt de bovenste balk en deze komt weer tevoorschijn als je naar boven scrollt. Daarbij kan je nu snel schakelen tussen de tabbladen door naar links of rechts te vegen. De vormgeving van het chat-venster is ook vernieuwd. De tekstballonnen zijn van een nieuwe lik verf voorzien en onderin vinden we een frisse nieuwe vormgeving van het tekstvenster.

WhatsApp Material Design 2.12.33

Emoticons in WhatsApp zijn nu op een lichte, in plaats van donkere achtergrond geplaatst. Wat ook opvalt, en stiekem zeker aan vernieuwing toe was, was het venster met de paperclip. Hier kan je content sturen naar een ander zoals een foto, je locatie, een contact of een video. De iconen hier zijn compleet veranderd en ook hier is rekening gehouden met de Material-richtlijnen van Google.

WhatsApp Material Design 2.12.33

Het menu met instellingen is niet veel veranderd, los van dat de interface wel op sommige punten iets is vernieuwd. Deze ontwikkelingen zijn echter niet echt schokkend te noemen. Wel nieuw is ook de weergave van een contactpersoon. In WhatsApp 2.12.34 zijn verder strakke animaties en schaduwen te vinden die de applicatie een stuk strakker maken.

WhatsApp Material Design 2.12.33

WhatsApp 2.12.34 APK

De nieuwe versie van WhatsApp, met Material Design, is nog niet in de Play Store uitgebracht. Het is niet bekend wanneer WhatsApp de update uit gaat rollen naar de Play Store. Mocht je niet zolang willen of kunnen wachten op dat moment, download dan hier de WhatsApp 2.12.34 APK.

Update: WhatsApp heeft versie 2.12.38 inmiddels uitgebracht. Download via de website van WhatsApp de WhatsApp 2.12.38 APK.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel