WhatsApp: anti-spam functie nu beschikbaar in Android

WhatsApp heeft de anti-spam functie uitgerold voor Android. Met de anti-spam functie in WhatsApp kan je gebruikers blokkeren en spam rapporteren, net zoals dat bijvoorbeeld bij Twitter kan.

WhatsApp anti-spam

DroidApp heeft ontdekt dat de anti-spam functie voor WhatsApp vanaf nu uitgerold wordt voor Android. Eind maart kwamen de berichten over de anti-spam functie naar buiten. Hier werd een screenshot van de iPhone als bewijs geleverd en ontdekte wij ook de vertalingen in het vertaalprogramma van WhatsApp.

WhatsApp anti-spam

Wanneer iemand die niet in je contactenlijst staat opgeslagen jou een bericht stuurt, krijg je twee knoppen te zien. De eerste knop geeft je de mogelijkheid om iemand te blokkeren, daarbij wordt er een melding doorgestuurd naar WhatsApp dat het hier om spam gaat.

WhatsApp anti-spam

De andere optie spreekt voor zichzelf. Je kan iemand dan direct toevoegen aan je contacten. Wanneer je iemand wilt blokkeren krijg je eerst nog een melding waarbij je het aan kan geven dat het definitief is. Wanneer je dit doet verdwijnt die persoon uit je lijst met berichten en vind je dat contact nergens meer terug.

In ieder geval vanaf WhatsApp v2.12.22 is de anti-spam functionaliteit beschikbaar. Het is niet bekend wanneer WhatsApp overgaat tot actie als iemand als spam-account. Daarbij is ook nog niet bekend welke consequenties dit heeft en voor hoelang.

Eerder ontdekte we al dat WhatsApp met Google Drive-integratie bezig is.

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar: WhatsApp LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel