Telegram integreert Google Drive, Dropbox en iCloud

Een dag nadat we ontdekt hadden dat WhatsApp Google Drive ging integreren, is het nu de beurt aan Telegram. Telegram zal diverse cloud-diensten integreren om zo razendsnel bestanden te kunnen delen.

Telegram

Telegram heeft een update uitgebracht voor de Android- en iOS-app. In de Android-applicatie komen we een aantal kleine wijzigingen tegen. Nieuw is de functie om in-app chatgeluiden te activeren. Wanneer een bericht bij de ander is afgeleverd hoor je een geluidje. De in-app chatgeluiden kwamen we eerder al tegen bij WhatsApp.

Telegram

Telegram voorziet de Android-app ook nog van een aantal andere mogelijkheden. Zo wordt nu de achtergrond-foto bij je gesprekken ook getoond in het menu van de app.

Verder kan je direct beginnen met het typen van een hashtag als je het ‘#-symbool’ hebt getypt. De Twitter-achtige functies werden onlangs in een update voor Telegram uitgerold. Daarnaast kan je de historie van GIF-plaatjes, hashtags en web-afbeeldingen snel verwijderen.

telegram-cloud

Het meest interessante vinden we toch wel in de Apple iOS app van Telegram. Deze brengt nu de integratie van Google Drive, Dropbox en iCloud met zich mee. Het wordt daarmee mogelijk om vanuit Telegram een bestand te versturen die opgeslagen is in een cloud-account. Deze functie is helaas nog niet beschikbaar voor Android, maar wordt op korte termijn verwacht.

Het nieuws dat Telegram nu cloud-diensten integreert is opvallend. Gisteren ontdekte DroidApp dat WhatsApp bezig is met het integreren van Google Drive. Alles over de WhatsApp met Google Drive-integratie lees je hier.

Telegram
Telegram
Ontwikkelaar: Telegram FZ-LLC
Prijs: Gratis

via Telegram

Lees ook

Reageer op dit artikel