WhatsApp verboden in Brazilië door rechter, Telegram wint

De Brazilianen zullen voorlopig opzoek moeten naar alternatieven om het contact met vrienden en familie te onderhouden. Het gebruik van WhatsApp is namelijk door een rechter verboden. Telegram profiteert van het verbod dat de rechter in Brazilië oplegt.

De Braziliaanse rechter Moura Correia heeft geëist dat internet en mobiele telecom providers per direct de toegang tot WhatsApp onmogelijk moeten maken. Reden dat de toegang geblokkeerd dient te worden is een zaak uit 2013 die in verband word gebracht met ernstige misdaden tegen kinderen en tieners.

Omdat WhatsApp actief heeft geweigerd om belangrijke informatie te delen met de rechtbank is de rechter tot dit verbod gekomen. “Vroeger konden we telefoongesprekken afluisteren om criminelen in de gaten te houden, tegenwoordig belt niemand meer, iedereen praat met elkaar via WhatsApp. Om te weten te komen wat criminelen van plan zijn en waar ze uit hangen moeten we ook mobiele applicaties kunnen aftappen.” aldus Correia.

Telegram

Telegram lijkt nu al de grote winnaar van dit verhaal, doordat circa 200 miljoen Brazilianen geen gebruik meer mogen maken van WhatsApp stappen deze massaal over. Telegram heeft tot nu toe al circa 2,5 miljoen nieuwe aanmeldingen mogen verwerken.

Bron: UOLTelegram

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel