Telegram krijgt 30 miljoen nieuwe gebruikers in maand tijd

Telegram, het alternatief voor WhatsApp, telt inmiddels 35 miljoen gebruikers. Exact een maand geleden; op 24 februari stond de teller nog op 5 miljoen Telegram-gebruikers. Een stijging van maar liefst 30 miljoen nieuwe gebruikers, in een maand tijd. Daarnaast maakte Telegram bekend, dat het 8 miljard berichten per maand verwerkt.

Berichtendienst Telegram heeft in een maand tijd haar gebruikersaantal flink zien toenemen. Waar een maand geleden nog de teller op 5 miljoen gebruikers stond, telt Telegram vandaag de dag 35 miljoen gebruikers, zo melden de ontwikkelaars op hun Twitter-account. Na de bekendmaking dat Facebook, de berichtendienst WhatsApp over zou nemen, steeg de populariteit van alternatieven voor WhatsApp.

Telegram Header

Telegram bracht van de week nog een update uit, waarin naast tekstberichten ook voice-notes gedeeld konden worden. Ook voegde Telegram onlangs de Nederlandse taal toe aan de applicatie.

De cijfers die Telegram heeft gegeven gaan over het aantal gebruikers die per maand actief zijn. Afgelopen maand waren dat er dus 35 miljoen. Een enorme stijging, voor een nieuwkomer. Benieuwd zijn wij naar hoeveel dit er deze maand worden. Het vermoeden is, dat dit aantal lager ligt.

Wel liet Telegram weten dat het bedrijf de afgelopen maand 8 miljard berichten heeft verwerkt.

Lees hier al het nieuws omtrent Telegram

Lees ook

Reageer op dit artikel