WhatsApp telt 9,5 miljoen Nederlandse gebruikers

Meer dan de helft van de Nederlandse bevolking maakt gebruik van WhatsApp. Het is bijzonder dat WhatsApp deze cijfers openbaar maakt omdat WhatsApp dit tot dusver vrijwel altijd voor zich hield.

WhatsApp is in Nederland enorm populair staat in een uitgebreid rapport van Forbes. In het rapport wordt niet ingegaan over of er gebruikers zijn vertrokken na de overname van WhatsApp door Facebook. In het rapport is verder te lezen dat WhatsApp wereldwijd nog altijd elke dag 1 miljoen nieuwe gebruikers verwelkomd.

WhatsApp header

Sinds het nieuws naar buiten kwam dat Facebook, WhatsApp over ging nemen is de interesse in alternatieve applicaties enorm gestegen. Applicaties zoals Telegram zagen hun aantal gebruikers met miljoenen toenemen. De makers van WhatsApp hopen in 2017 een omzet van 1 miljard dollar te behalen.

In het interview geeft mede-oprichter Brian Acton aan dat WhatsApp gemiddeld 5 dollarcent maakt aan kosten. Niet duidelijk is of dit het bedrag per dag, maand, jaar of bericht is.

WhatsApp geeft aan dat het met nieuwe functies ook in de toekomst de gebruikers wil behouden. Onlangs maakte WhatsApp bekend dat het op termijn een belfunctie gaat toevoegen aan de applicatie. Twee weken geleden kwam er een update voor WhatsApp uit, waarbij Android gebruikers hun ‘laatst gezien’-status konden uitschakelen.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel