Aantal gebruikers Telegram in twee dagen bijna verviervoudigd: 5 miljoen gebruikers

Het houdt niet op met de stijgende lijn die Telegram laat zien. Het aantal gebruikers dat zich aanmeldt voor de dienst stijgt nog steeds rap. Inmiddels zijn bijna 5 miljoen nieuwe gebruikers geregistreerd.

De populariteit van de gratis applicatie Telegram neemt nog steeds in rap tempo toe. Het bedrijf meldde vannacht op Twitter dat het 4,95 miljoen nieuwe gebruikers heeft verwelkomd in de afgelopen dagen. Bijzonder is dat Telegram twee dagen geleden de teller had staan op 1,3 miljoen nieuwe gebruikers.

Telegram heeft naast de eerste plaats in de iOS App Store nu ook in de Android Play Store de eerste plaats bereikt. Hiermee heeft het WhatsApp van de eerste plaats geschopt. Het succes van Telegram heeft echter ook een kanttekening. De makers van Telegram melden met het goede nieuws, ook het minder goede nieuws. De servers kunnen de massale toestroom niet aan, wat er voor zorgt dat de dienst niet altijd even stabiel is.

Op Twitter meldt Telegram dat het gisteren een twee uur durende storing had, waardoor er geen gebruik gemaakt kon worden van de dienst. Wel is Telegram druk bezig met het plaatsen van nieuwe servers, maar geeft daarbij aan dat het tijd nodig heeft om dit te realiseren.

WhatsApp heeft nog steeds met 465 miljoen gebruikers de grootste aanhang, en zal het nog wel even duren voordat Telegram bij WhatsApp in de buurt komt. Een groot aantal gebruikers probeert naast WhatsApp een nieuw dienst als Telegram, nadat bekend werd gemaakt dat Facebook de berichtendienst WhatsApp overneemt voor 16 miljard dollar.

Telegram gaf toe op Twitter dat het zich hierin niet had voorzien. Een organische groei van de applicatie zouden ze aankunnen, twee miljoen aanmeldingen in een dag, hadden ze niet verwacht en waren ze dus niet op berekend.

We’d rather have a gradual organic growth. Our plan was to be ready for this kind of growth in 2 months, not now.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel