Telegram groeit razendsnel: 1,3 miljoen nieuwe gebruikers

De overname van WhatsApp door Facebook lijkt voor Telegram steeds meer windeieren te leggen. Het bedrijf heeft gisteren in een dag tijd 800.000 nieuwe gebruikers mogen verwelkomen.

Telegram profiteert flink van de overname van WhatsApp door Facebook. Donderdag haalde Telegram in een dag tijd nog 500.000 nieuwe gebruikers binnen. Gisteren kreeg de applicatie in een dag tijd nog eens 800.000 nieuwe gebruikers erbij, waardoor de teller na twee dagen al op 1,3 miljoen nieuwe gebruikers staat.

In de AppStore staat Telegram in Nederland, Duitsland, Mexico, Zwitserland, Oostenrijk en nog 6 landen op de eerste plaats van downloads. In de Android Play Store heeft het in Nederland inmiddels de zevende plaats veroverd, waardoor het al op weg is naar de nummer 1 positie. Telegram is opgericht door de CEO van de Russische netwerksite VK. Het hoofdkantoor van Telegram staat echter in de Duitse hoofdstad Berlijn. De servers voor de Europese gebruikers staan in Londen.

Telegram is anders dan WhatsApp, open-source en wil zich onderscheiden door de speciale aandacht aan veiligheid. Doordat Telegram open-source is, kunnen ontwikkelaars voor onder meer meer platformen applicaties ontwikkelen om berichten te ontvangen. Zo is er al een Chrome-extensie en zijn er applicaties voor de verschillende besturingssystemen. De ontwikkelaars van Telegram zijn zelf ook nog niet uitgespeeld met de applicatie, zo zijn ze bezig met verschillende vertalingen voor de applicatie, en komen er binnenkort voice notes.

Meer weten over Telegram? Lees dan hier de twaalf alternatieven voor WhatsApp, met uitgebreide informatie over Telegram.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel