WhatsApp telt half miljard actieve gebruikers

WhatsApp heeft bekend gemaakt dat de dienst inmiddels een half miljard actieve gebruikers telt. Vergeleken met twee maanden terug is dit een grote stijging. Daarnaast maakte WhatsApp ook nog bekend hoeveel foto’s en video’s per dag worden uitgewisseld via de berichtendienst.

WhatsApp heeft de grens van meer dan 500.000.000 actieve gebruikers overschreden. De berichtendienst heeft bekend gemaakt dat meer dan een half miljard mensen wereldwijd regelmatig gebruik maken van de chat-applicatie.

Eind februari maakte WhatsApp nog bekend dat 465 miljoen mensen gebruik maken van WhatsApp, dat aantal is de afgelopen twee maanden dus aardig omhoog gegaan.

whatsapp header

Berichtendienst WhatsApp meldt dat de opkomst vooral te merken is in Mexico, Brazilië, Rusland en India. Op de blog van WhatsApp is verder te lezen dat er dagelijks meer dan 700 miljoen foto’s en 100 miljoen video’s gedeeld worden via de chat-applicatie.

WhatsApp is druk bezig met het vernieuwen van haar applicatie. Zo zal op korte termijn de belfunctie in WhatsApp aangekondigd worden, en is ook de verwachting dat er nog sneller foto’s gedeeld kunnen worden met vrienden.

In Japan, Thailand, China en Korea is Line nog altijd populairder dan WhatsApp. Het doel van WhatsApp is nu om ook daar aan populariteit te winnen.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel