Facebook ziet flinke stijging in aantal mobiele gebruikers

Facebook is populair onder de mobiele gebruikers. Een miljard mensen bezoekt elke maand met hun telefoon het sociale netwerk. Daarnaast is ook Facebook Messenger in opkomst.

Facebook heeft cijfers naar buiten gebracht (pdf) over hoe het sociale netwerk gebruikt wordt, op de mobiele telefoon. De cijfers liegen er niet om. Facebook wordt elke maand door meer dan 1 miljard mensen bezocht. Het gaat hier om actieve gebruikers, die minimaal 1x per maand Facebook op hun mobiele telefoon raadplegen.

mobile usage facebook

 

De berichten-applicatie Facebook Messenger telt op dit moment ruim 200 miljoen gebruikers. Echter zal dit aantal stijgen in de toekomst. Onlangs maakte Facebook bekend dat het de chat-functie uit de applicatie zal gaan halen, en voor het sturen van berichten Facebook Messenger gebruikt zal moeten worden.

Hoewel WhatsApp wel over is genomen door Facebook, heeft WhatsApp met een half miljard actieve gebruikers, nog altijd een grote voorsprong op Facebook Messenger. Facebook komt ook met video-advertenties en met een nieuwe dienst om op de hoogte te blijven van de locatie van je vrienden.

Lees ook

Reageer op dit artikel