Facebook Messenger start met beta-programma

Facebook start met een beta-testprogramma voor Facebook Messenger. Facebook Messenger is twee jaar geleden geïntroduceerd en bracht eind vorig jaar versie 3.0 uit. In  juni 2013 rolde Facebook voor haar eigen sociale netwerk applicatie een beta-testprogramma uit, en vanaf vandaag is het testprogramma er ook voor Facebook Messenger.

Vanaf vandaag kunnen Android-gebruikers van Facebook Messenger er voor kiezen om zich aan te melden voor het beta-programma. Beta-testers kunnen dan voordat de applicatie in de Play Store verschijnt, de toepassing testen. Door het introduceren van een beta-testprogramma wil Facebook meer feedback krijgen van de testers. Doordat testers gebruik maken van Facebook Messenger op verschillende telefoons, wil het bedrijf de feedback gebruiken om zo de applicatie stabiel te krijgen op alle toestellen.

Facebook Messenger

Doordat testers bugs of andere problemen melden kan Facebook de problemen verhelpen voordat Facebook Messenger voor het brede publiek beschikbaar wordt. Doordat het een beta-versie van de applicatie betreft, kan de applicatie minder stabiel zijn dan de huidige versie die in de Play Store staat. Het voordeel van het beta-programma is dat je altijd de laatste, nieuwste features hebt in de applicatie.

Het aanmelden als beta-tester voor Facebook Messenger kan door je aan te melden bij de afgesloten beta-groep. Vervolgens zie je na het aanmelden een link staan met ‘word tester’. Vervolgens kan je uit de Play Store de beta-versie van Facebook Messenger downloaden. Het afmelden als beta-tester voor Facebook Messenger kan door jezelf uit te schrijven als tester, via de groep.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel