CCleaner brengt gratis bètaversie uit voor Android

CCleaner heeft vandaag haar eerste applicatie uitgebracht voor het Android besturingssysteem. Piriform, de maker van CCleaner, kondigde ruim een jaar geleden al aan dat het met een Android applicatie zou komen. CCleaner die vandaag is uitgekomen voor Android is gratis te downloaden.

Android-telefoons bevatten na loop van tijd veel overbodige gegevens, net als dat computers cache, cookies en andere data van je verzamelen. Middels de applicatie CCleaner kan je toestel weer een stuk sneller worden. In maart 2013 bracht Piriform het nieuws naar buiten dat het bezig is met een Android-applicatie. Ruim een jaar later is er dan de eerste testversie van de applicatie.

ccleaner beta android

CCleaner is in het moderne Android jasje gestoken en biedt tal van mogelijkheden. Vanuit CCleaner zal de cache van applicaties verwijderd worden, wat zomaar op kan lopen tot tientallen MB’s. Daarnaast biedt de applicatie de mogelijkheid om de geschiedenis van telefoongesprekken te verwijderen en SMS-berichten te wissen van de smartphone. Ook achtergebleven data van websites zoals webgeschiedenis kunnen met CCleaner met een druk op de knop van het toestel gehaald worden.

In CCleaner is er de mogelijkheid om Systeem-informatie te bekijken. De informatie laat de huidige temperatuur bijvoorbeeld zien van de batterij, en de CPU-activiteit van dat moment. CCleaner laat weten dat het momenteel bezig is met enkele toevoegingen aan de applicatie. Zo zal er binnenkort een ’task killer’ worden toegevoegd en een mogelijkheid tot het wissen van het RAM geheugen.

ccleaner beta android

CCleaner wist uiteraard geen belangrijke bestanden, maar zal enkel de overbodige cache verwijderen, die je smartphone net wat langzamer kan maken. Daarnaast hou je weer meer ruimte op voor foto’s, apps of muziek. De betaversie van CCleaner is nog niet beschikbaar in de Play Store. Om de applicatie te kunnen downloaden moeten er drie stappen uitgevoerd worden:

  1. Jezelf aanmelden bij de Beta Community op Google+ van CCleaner.
  2. Vervolgens dien je je aan te melden als tester voor CCleaner Beta.
  3. Vervolgens kan CCleaner for Android gedownload worden uit de Play Store.
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel