CCleaner uitgebracht voor Android

Na een beta-periode van twee maanden is de definitieve versie van CCleaner uitgebracht in de Google Play Store. CCleaner ruimt onnodige bestanden op waardoor ruimte wordt vrijgemaakt op de smartphone.

CCleaner is uitgebracht voor Android. Nadat in april een beta-programma gestart werd om te testen, is de applicatie nu voor iedereen te downloaden. CCleaner controleert de telefoon op onnodige bestanden die ruimte opsnoept van de telefoon.

ccleaner beta android

Bestanden die verwijderd kunenn worden zijn bijvoorbeeld de belhistorie, internetgeschiedenis uit de browser, of cache van diverse applicaties. Hoewel er altijd een klein risico kleeft aan dit soort applicaties, staat CCleaner bekend als een erg degelijke, betrouwbare applicatie.

Het wissen van cache die bepaalde applicaties opslaan, kan oplopen tot tientallen MB’s. Verder kan in CCleaner de systeem-informatie geraadpleegd worden waar gegevens over de smartphone gevonden kunnen worden. Denk hierbij aan de actuele temperatuur van de telefoon, de CPU-activiteit of gebruikte opslag.

CCleaner is gratis te downloaden uit de Google Play Store.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel