Facebook haalt chat-functie uit applicatie, Facebook Messenger ‘verplicht’

Facebook zal de chat-functie uit de standaard Facebook applicatie halen. Berichten kunnen alleen nog maar gelezen en verstuurd worden via de Facebook Messenger applicatie.

Facebook gaat de chat-functie uit de Facebook applicatie halen. In de komende weken zal Facebook dit gaan doen. Gebruikers zullen deze extra applicatie moeten downloaden als ze via de telefoon nog berichten willen lezen en sturen.

Wel zijn er een paar uitzonderingen. Gebruikers met een low-end toestel, waarbij de opslagcapaciteit gering is, zullen de chat-functie wel behouden. Hiervoor zal Facebook uit kunnen lezen, welk toestel de gebruiker gebruikt.

image

Daarnaast zal op de mobiele website de chat ook werkzaam blijven, al is het niet duidelijk of die ook werkt als de Facebook applicatie op het toestel geïnstalleerd is.

Volgens een woordvoerder van Facebook zal de gebruiker met Facebook Messenger een veel gebruiksvriendelijkere ervaring voelen. Facebook heeft onlangs haar Facebook Messenger applicatie nog voorzien van een update en heeft tevens een bèta programma gestart.

Facebook zal de chat-functie in de komende weken uit de applicatie halen, en gebruikers erop attenderen dat voor gesprekken de speciale Facebook Messenger applicatie gedownload moet worden.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel