Facebook Chat Re-Enabler laat je weer chatten vanuit Facebook-app

Sinds een tijdje is het niet meer mogelijk om te chatten via de Facebook-applicatie. Wil je vanaf je mobiel willen blijven chatten met je vrienden, dan moet je Facebook Messenger verplicht installeren of de mobiele website gebruiken. Tot nu, want een ontwikkelaar heeft de tool ‘Facebook Chat Re-Enabler’ uitgebracht. Hierdoor kan je gewoon weer zoals vanouds chatten via de Facebook-app.

Begin augustus haalde Facebook de chat-mogelijkheid uit de applicatie, tot ongenoegen van veel gebruikers. Wilde je chatten vanaf je smartphone, dan moest je de mobiele website gebruiken of verplicht Facebook Messenger installeren. Tot vandaag. Een ontwikkelaar heeft de app Facebook Chat Re-Enabler uitgebracht waarmee je de chat-functionaliteit binnen de Android-app van Facebook weer kan activeren.

facebook_messenger

Een voordeel van Facebook Chat Re-Enabler is dat je nu 17 MB meer opslagruimte kan realiseren, door Facebook Messenger te deïnstalleren. Omdat de Chat Re-Enabler is gebouwd op de code die Facebook ooit zelf heeft gebruikt voor de chat-functie verbruikt deze add-on volgens de ontwikkelaar geen extra accu, en vraagt het ook qua RAM-geheugen niet extra van je processor.

Wat wel belangrijk is om te weten, is dat de applicatie mogelijk niet met elke Facebook-versie werkt. Wanneer er een update beschikbaar is voor de Facebook-app wordt aangeraden om de app niet te updaten. De kans dat Facebook Chat Re-Enabler niet meer functioneert is dan groot. Facebook Chat Re-Enabler zal na installatie geen icoontje of dergelijke tonen in de menulijst. Open na installatie de Facebook-app en start met chatten!

Facebook Chat Re-Enabler werkt onder Android 2.3 Gingerbread en hoger, inclusief Android 5.0 Lollipop. De add-on doet volgens de tests in ieder geval zijn werk onder de Facebook app-versies 20.0.0.25.15 en de meest recente 21.0.9.23.12. Ook wordt gemeld dat Facebook Chat Re-Enabler werkt op app-versie 23.0.0.0.8 en de beta-versie 23.0.0.8.13.

Facebook Chat Re-Enabler kan hier gratis gedownload worden.

via: XDA

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel