Facebook zegt chat-functie nu definitief vaarwel

Het was al enige tijd bekend dat op termijn de chat-functionaliteit in de app van Facebook zou verdwijnen en vandaag is het zover. Om berichten te versturen naar elkaar is vanaf nu toch echt Facebook Messenger nodig. Op deze manier wil Facebook meer mensen lokken naar de eigen Messenger-applicatie van Facebook.

Vanaf vandaag is het niet meer mogelijk om privé-berichten te versturen en te ontvangen via de Android-applicatie van Facebook. Facebook heeft de chat-functie in de applicatie vaarwel gezegd, en verplicht je nu Facebook Messenger te downloaden om gebruik te maken van de chat. Eind juli werd bekend dat Facebook binnen enkele dagen de chat-functie zou schrappen uit de officiële applicatie van het sociale netwerk.

facebook_messenger

Toch weten we al sinds april van dit jaar, dat Facebook Messenger het stokje definitief over ging nemen van de chat-functionaliteit in de app. In april werd gezegd dat binnen enkele weken het niet meer mogelijk was om te chatten via de Facebook-app.

Wanneer je in de Facebook-applicatie je chatberichten wilt bekijken, kreeg je tot vandaag al de melding dat je Facebook Messenger moest downloaden; een melding die je kon negeren. Vanaf vandaag krijg je een ander soort melding; en kan je alleen de applicatie gelijk installeren, of naar een vraagbaak voor meer informatie over Facebook Messenger.

Met de verplichte overstap naar Facebook Messenger wil Facebook haar gebruikers stimuleren om gebruik te maken van Facebook Messenger. Echter is het nog maar de vraag of dit ook in de praktijk zal gaan gebeuren. Overigens zal Facebook niet iedereen verplichten om over te stappen naar Facebook Messenger. Voor gebruikers met een zogenoemd low-end toestel, waarbij de opslagcapaciteit gering is, zal het wel mogelijk blijven om te chatten via de Facebook-applicatie. Ook kan de chat-functie binnen Facebook nog zonder Facebook Messenger gebruikt worden via de mobiele website van het sociale netwerk.

Ga jij apart Facebook Messenger downloaden? Of bezoek je voortaan de mobiele website voor het versturen en lezen van privé-berichten? Je kan in ieder geval zowel de Facebook-app als de app van Facebook Messenger downloaden via onderstaande buttons.

Facebook
Facebook
Ontwikkelaar: Meta Platforms, Inc.
Prijs: Gratis+
Messenger
Messenger
Ontwikkelaar: Meta Platforms, Inc.
Prijs: Gratis+
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel