Facebook maakt verplichting Messenger ongedaan, chatten weer mogelijk via app [update]

Sinds zondagavond lijkt het weer mogelijk te zijn te chatten via de eigen applicatie van Facebook, zo ontdekte we zondagavond. Facebook haalde begin augustus de chat-functie uit de app, waardoor je verplicht Facebook Messenger moest downloaden.

In april maakte Facebook bekend dat het gebruikers die willen chatten, zal verplichten Facebook Messenger te downloaden. In augustus was het dan zover, de chat-functie werd uit de applicatie van Facebook gehaald. Facebook Messenger werd voor deze gebruikers verplicht, of je kon chatten via de mobiele website van Facebook. Met deze beslissing waren veel Facebook-gebruikers niet blij.

facebook-chat

Vanavond deden wij een opvallende ontdekking. Facebook lijkt de chat-functie in de Facebook-app stilletjes weer geactiveerd te hebben. Wanneer het tabblad met de berichten geopend wordt, krijg je de melding dat je voor een betere ervaring Facebook Messenger kan downloaden. Het verschil met augustus is dat je bij deze melding kunt kiezen voor ‘herinner mij later’. Vervolgens is het mogelijk om weer zoals vanouds te chatten via de Facebook-applicatie.

facebook-chat

We hebben het met meerdere apparaten geprobeerd om de chat-functie in de Facebook-app te gebruiken. Met geen van de apparaten hebben we problemen ondervonden. Het lijkt dus definitief weer te werken. Om weer te chatten via de Facebook-app hoeft er geen update gedaan te worden, ook maakten we gebruik van de Play Store versie van de app, dus geen bèta versie. De functie lijkt bij de servers van Facebook aangezet te zijn. Werkt het versturen en ontvangen van berichten ook bij jou weer? Dan horen we het graag!

Update: de nieuwe functie schijnt momenteel enkel voor de Android-app van Facebook. Onze lezer Sven wist te melden dat onder Apple iOS deze functionaliteit nog niet mogelijk schijnt te zijn.

Update 2: wij hebben de test gedaan met meerdere accounts onder verschillende apparaten. Een aantal Facebook-gebruikers geven aan inderdaad te kunnen chatten via de app. Toch geven enkele andere lezers aan dat zij de melding over Facebook Messenger nog niet weg kunnen klikken, en verplicht Facebook Messenger moeten downloaden. We houden het in de gaten.

Facebook
Facebook
Ontwikkelaar: Meta Platforms, Inc.
Prijs: Gratis+
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel