‘WhatsApp meest gebruikte chat-app wereldwijd’

WhatsApp Messenger heeft Facebook van de eerste plaats afgestoten met de berichten-app. Volgens onderzoek gebruikt 40% van de mobiele internetgebruikers de berichtendienst WhatsApp. Het onderzoek is uitgevoerd in 32 landen onder 600 miljoen mensen.

Onderzoek, wat is uitgevoerd door GWI (Global Web Index) heeft onderzoek gedaan onder 600 miljoen mobiele internetgebruikers in 32 verschillende landen en kwam tot de volgende conclusies. Circa 40% van de mobiele internetgebruikers wereldwijd, maakt minimaal elke maand gebruik van de berichtendienst WhatsApp.

Facebook Messenger is gezakt van een eerste naar een tweede plaats, maar heeft nog altijd een aandeel van meer dan 35 procent. Op de derde plaats vinden we Skype, met een aandeel van iets meer dan 30%. Verder naar beneden vinden we Viber, met een aandeel van minder dan 15%. In Nederland is de applicatie Snapchat een populaire applicatie onder de mobiele internetgebruikers. Van de 32 landen staan we op een achtste plaats met de app Snapchat.

Ondanks dat WhatsApp de nummer een positie heeft, is in landen als China en Taiwan de app daar niet populair. Chat-apps als WeChat en Line doen het daar aanzienlijk beter.

Bekijk hier het complete onderzoek:

Bron: GWI
Via: MobileGeeks

Lees ook

Reageer op dit artikel