Facebook heeft plannen om WhatsApp, Instagram en Messenger samen te voegen

Als het aan Facebook-directeur Mark Zuckerberg ligt kunnen we straks naar zowel WhatsApp, Instagram en Messenger berichten sturen ook al maak je gebruik van slechts een van de drie apps. Het plan zou het komende jaar meer vorm moeten krijgen.

Berichtenplatform van Facebook

De apps Facebook Messenger, Instagram en WhatsApp blijven gewoon bestaan maar misschien kunnen we binnenkort wel berichten naar alle gebruikers sturen via één van de drie apps. Zo kan je vanuit Instagram bijvoorbeeld een berichtje sturen naar een WhatsApp gebruiker. Maar als WhatsApp gebruiker kan je ook berichten sturen naar een Messenger of Instagram gebruiker. Het is dan niet nodig om een account te hebben bij de twee andere diensten.

Berichten die worden verstuurd zouden ook gebruik maken van end-to-end encryptie, waarbij Facebook zegt dat het de communicatie op haar servers niet kan ontcijferen. Bij WhatsApp is end-to-end encryptie standaard, het bericht wordt versleuteld op je telefoon en weer ontcijferd op de telefoon van de ontvanger. Bij Messenger is het gebruik van dergelijke encryptie niet standaard.

Het samenvoegen van het berichtenplatform zou voor Facebook nodig zijn om beter te kunnen concurreren met apps van Google en Apple. Dat hebben bronnen verklaard tegenover de New York Times. Eind 2019 of begin 2020 zou het samenvoegen afgerond moeten zijn.

Lees ook

Reageer op dit artikel