WhatsApp laat je berichten voortaan naar maximaal 5 chats doorsturen

WhatsApp gaat veranderingen doorvoeren in de mogelijkheden voor het doorsturen van berichten. Om de verspreiding van nepnieuws en geruchten tegen te gaan, kan een bericht voortaan nog maar naar vijf chats doorgestuurd worden.

WhatsApp beperkt doorsturen

WhatsApp wil met nieuwe maatregelen voorkomen dat nepnieuws, geruchten en andere soortgelijke content massaal gedeeld wordt. Waar eerder al beperkingen golden voor gebruikers van WhatsApp in India, is vanaf nu iedere WhatsApp-gebruiker aan de beurt. Een bericht kan nu nog naar maximaal 20 chats worden doorgestuurd, dat wordt teruggebracht naar 5.

Een half jaar geleden begon WhatsApp met deze beperking in India. In verschillende gevallen zorgden doorgestuurde neppe berichten voor lynchpartijen. Een proef van WhatsApp wijst nu uit dat de maatregel effect heeft, en rolt deze nu wereldwijd uit. De maatregel laat je een bericht doorsturen naar maximaal 5 chats. Dit betekent dat het ook een groep kan zijn, en niet perse om vijf personen hoeft te gaan.

De wijziging wordt vanaf nu doorgevoerd. Het kan even duren voordat bij elke gebruiker van WhatsApp de beperking doorgevoerd wordt.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel