Facebook update brengt video-advertenties en nieuwe interface

Facebook is bezig met het uitrollen van een update. De update geeft een aantal nieuwe mogelijkheden maar ook een vernieuwde interface. De uitrol van de Android-update van de Facebook app is al wel bezig, maar is nog niet voor iedereen beschikbaar.

De update maakt het mogelijk om een afbeelding als commentaar te plaatsen in een reactie. Verder is het ook mogelijk om fotoalbums te bewerken of te verwijderen. Vrienden die je in een foto hebben getagt, kunnen eenvoudig weer ongedaan worden gemaakt door de tags te verwijderen.

facebook 4.0

De nieuwe interface geeft de Facebook applicatie een strakkere vormgeving mee. Om eerlijk te zijn, kon een update voor de vormgeving, geen kwaad. De huidige interface van de Android applicatie van Facebook gaat al een lange tijd mee.

Facebook heeft ook bekend gemaakt dat het video-advertenties gaat toevoegen aan de applicatie. Afgelopen november begon Facebook al met het testen van video-advertenties die automatisch afspelen.

De reclamevideo’s worden vooraf door Facebook goedgekeurd en duren maximaal 15 seconden. De video’s worden gepauzeerd als de video uit beeld verdwijnt tijdens het scrollen. Bij het aantikken van de video wordt het filmpje uitvergroot en wordt het geluid aangezet. Facebook rolt ook de videoadvertenties uit in de komende tijd. Bij instellingen kan uitgeschakeld worden dat video’s automatisch geladen worden.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel