Android 5.0.1 Lollipop update lost bugs op

Een bijgewerkte versie van het mobiele besturingssysteem Android wordt vanaf nu uitgerold. De update krijgt daarbij het versienummer Android 5.0.1. Het is de eerste update sinds de lancering van Android 5.0 Lollipop en lost een reeks problemen en bugs op.

Google heeft de factory images vrijgegeven van Android 5.0.1 Lollipop vrijgegeven. De update krijgt tevens de codenaam LRX22C mee en is inmiddels beschikbaar voor de WiFi-versies van de Nexus 7 (2013), Nexus 9 en Nexus 10 als factory image; de OTA update zal nog even op zich laten wachten.

nexus7_lollipop4

Doordat de broncode voor iedereen nu beschikbaar is, is de verwachting dat de update naar Android 5.0.1 ook naar toestellen als de Nexus 4, Nexus 5 en Nexus 6 uitgerold zullen worden op korte termijn.

Met de Android 5.0.1 Lollipop update worden verschillende problemen opgelost. Zo zal in de bijgewerkte versie de batterijduur aanzienlijke verbeterd zijn. Een andere bug die met de update verholpen is, is dat het verbinden met WiFi geen problemen meer zal opleveren. Ook het versturen van SMS’jes in combinatie met het Vodafone netwerk zal weer werken zoals het zou moeten.

Sommige Android 5.0 Lollipop gebruikers maakten melding dat het toestel spontaan uit zichzelf zich ging herstarten. Met de komst van Android 5.0.1 zal dit verleden tijd zijn. Binnenkort zal ook de update uitgebracht worden waarbij wearables met Android Wear langer mee zullen gaan, door verbeteringen aan het uithoudingsvermogen.

Eerder ontdekte wij al een bug in de calculator in Android 5.0 Lollipop. Het is niet bekend of deze bug ook gefixt is.

via Phandroid

Lees ook

Reageer op dit artikel